in

Ministrul Apărării: „Aparate neidentificate survolează zilnic teritoriul țării”

Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, a făcut astăzi o declarație șocantă. Ministrul a spus că este necesară achiziționarea de către Armată de aparate de zbor performante deoarece există aparate neidentificate care trec peste România fără aprobare de survol. „Ultimul caz s-a înregistrat ieri noapte”, spune Duşa.

„Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, citat de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de întâmplă „destul de des” şi se folosesc, în momentul de faţă, de MIG-urile din dotare.

„Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marţi) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, acţionăm, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Atac la cimitire. Zeci de morminte profanate pentru a fura cuprul

Mădălina Ghenea, inșelata din nou de Gerard Butler: Prietenii m-au avertizat că e afemeiat