in

Ministrul Sănătății din România: «Avem și noi infecţii cu varianta indiană». Tulpina ar putea deveni dominantă până la toamnă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a confirmat că în România există cazuri de infecţie cu tulpina indiană şi crede că ţara noastră se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”.

„Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”, a spus ministrul.

Dintre variantele de îngrijorare (VOC) depistate în România cei mai plauzibili candidați pentru a deveni tulpina dominată în valul 4 sunt variantele delta (indiană – B1617.2) și gamma (braziliană – P1).

Acestea se află deja atât în circulație comunitară, cât și în creștere accelerată, în ciuda scăderii abrupte a numărului de infectări cu varianta alpha (britanică – B117).

Având în vedere că în Marea Britanie varianta delta este deja dominantă în proporție de 90% la mai puțin de 3 luni de la detectarea sa în aprilie, este probabil ca și în România varianta indiană (delta) să devină dominantă până în luna august, cel târziu septembrie, singură sau în tandem cu tulpina braziliană (gamma), scrie Republica.

Vestea bună pentru cei vaccinați este că marea majoritate a noilor infectări din Marea Britanie sunt în rândul celor care nu s-au vaccinat cu minim o doză.

Invitată într-o emisiune, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vorbit şi despre o posibilă revenire, în contextul pandemic, al celui de-al patrulea val.

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pierde controlul mașinii și iese de pe șosea, român de 29 de ani grav rănit în Sardinia

Sicilia, începe procesul românului acuzat că a omorât doi membri ai unui clan mafiot, va fi judecat pentru dublă crimă