in

Muncitori italieni refac zona centrală din Oradea, lumea îi servește cu cafea și țuică: ”Nu-i vezi nicio clipă stând, chiar şi când fumează, o fac lucrând”

Echipe de muncitori italieni lucrează la transformarea zonei Libertăţii din Oradea într-una pietonală, iar orădenii care locuiesc în preajmă îi laudă că sunt harnici şi nu se opresc din muncă nici pentru o pauză de ţigară.

O înregistrare video cu ei pe şantier, în timp ce ascultă muzică italiană, este apreciată pe internet.

”Ascultând muzică italiană la micuţul lor radio portabil, aceşti italieni montează dalele pietonalei Grigorescu – Libertăţii. Nu-i vezi nicio clipă stând, chiar şi când fumează, o fac lucrând”, a scris pe Facebook o orădeancă care i-a filmat dintr-un apartament din vecinătate.

Femeia a mai relatat că munca italienilor este întreruptă uneori de alţi orădeni care locuiesc în preajmă şi care, din când în când, îi servesc cu o cafea sau ţuică. 

Imaginile au adunat câteva sute de aprecieri şi zeci de comentarii de laudă la adresa italienilor.

Transformarea străzii Libertăţii în arteră pietonală a fost adjudecată, în urma licitaţiei organizate de Primărie, de asocierea firmei orădene Flodor Transcom cu Porfido ed Arte Consortio Stabile din Trento, Italia, care a lucrat în mai multe zone pietonale din Oradea, inclusiv în Piaţa Unirii. Contractul cuprinde lucrări de pavare cu porfir pe străzile Libertăţii şi Nicolae Grigorescu, având o valoare de 9,3 milioane lei. Şantierul ar trebui să se încheie la începutul anului 2021. scrie ebihoreanul.ro.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tatăl Ramonei Bădescu a murit după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus, artista nu poate pleca din Italia

Lista secțiilor de votare din Italia pentru alegerile din 5-6 decembrie. Vezi dacă poți vota în orașul tău