in

Nu v-ați plătit amenzile rutiere în România? Permisul de conducere va fi suspendat după 60 de zile

Nu v-ați plătit amenzile rutiere în România? Permisul de conducere va fi suspendat după 60 de zile.

Șoferilor care nu își achită amenzile rutiere în termen de 60 de zile de la emiterea lor ar putea să li se suspende permisele de conducere. Acest lucru se va întâmpla după ce o propunere legislativă înregistrată recent la Senat va ajunge să devină lege.

Măsura este menită să îi oblige pe șoferi să își achite datoriile. Dar și să crească încasările de amenzi la bugetele autorităților locale.

Mergi cu mașina în România? Amendă dacă ai un comportament agresiv

Nu v-ați plătit amenzile rutiere în România?

Mai exact, șoferii care sunt amendați vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a plăti amenda rutieră. Dacă depășesc acest termen, chiar și cu o zi, li se va suspenda permisul. Această suspendare va fi în vigoare până în momentul în care vor achita datoria avută.

Reamintim că, potrivit OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, amenzile pot fi achitate la jumătate din cuantumul lor în termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de constatare.

Inițiatorii propunerii susțin că, pe lângă numeroasele accidente rutiere ce au loc în țara noastră, o altă problemă o reprezintă și nivelul scăzut de achitare a amenzilor rutiere de către șoferi, ceea ce aduce mai puțin bani în bugetele autorităților locale.

Reamintim că, din 27 februarie, o serie de amenzi prevăzute de Codul rutier au fost majorate, fiind introduse și ale sancțiuni noi, pentru condusul agresiv.

sursa: avocatnet.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Cristian Muntianu, român fără adăpost ucis la Teramo

Român fără adăpost ucis la Teramo. Este al treilea român mort în Italia în ultimele zile

ambulanza italia batrana moarta

Italia, cadavrul unei bătrâne de 89 de ani, găsit în propria locuință după 4 ani