in

O femeie a murit după ce timp de 16 ore a aşteptat să i se pună un diagnostic: «Au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu»

O femeie de 69 de ani a murit, după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Primiri Urgențe, la Spitalul din Constanţa. Acuzațiile sunt lansate de fiul acesteia, care i-a reclamat pe medici la poliție pentru neglijență. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, relatează Digi24.

Fiul femeii care a murit la Spitalul din Constanța, așteptând să primească ajutorul medical, a povestit că mama lui a ajuns acolo acuzând dureri în piept și dificultați de respirație. Femeii i s-au făcut mai multe analize inițial, inclusiv un EKG, însă fără a i se pune vreun diagnostic sau să i se dea un tratament.

La 12 ore de la momentul în care femeia a ajuns la spital, fiul femeii a ajuns, de asemenea, la spital, acesta insistând să i se facă un CT (Computer Tomograf) mamei lui.

„Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă. Ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid. Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare”, a spus bărbatul.

Fiul femeii a mai spus că după ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.

„După CT, nu a venit niciun doctor până în momentul decesului. Nimeni nu o băga în seamă. Spuneau că va coborî un chirurg. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte”, își amintește bărbatul.

El spune că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”.

Vasile Barbu, de la Asociația pentru Protecția Pacienților, a declarat că organizarea de primiri ugențe este defectuoasă în România și lipsa medicilor în weekend cu atât mai mult îngreunează situația.

„Este regretabil. Condoleanțe întregii familii. Organizarea de primiri urgențe este una defectuoasă din cauza normelor de aplicare a legii care sunt defectuoase. În weekend nu mai sunt medici, se face completarea cu medicii din afara spitalului care de obicei nu cunosc spitalul, dotările și nici medicii”, a explicat Vasile Barbu, care l-a sfătuit pe fiul femeii să nu meargă la Colegiul Medicilor dacă vrea dreptate.

„Nu vă duceți la Colegiul Medicilor. Colegiul Medicilor nu face altceva decât să ajute medicii. Luați-vă un avocat și dați în judecată spitalul”, a spus Vasile Barbu.

Familia pacientei în vârstă de 69 de ani a depus o plângere la poliţie. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, 4000 de euro pentru permise de conducere obținute prin examene trucate, arestat și un român

Pavia, tânăr român de 17 ani, bătut și jefuit în tren, internat la spital cu fractură de piramidă nazală