in

O treime dintre români, în stare de faliment. Una din trei gospodării nu-și poate plăti cheltuielile curente

O treime dintre români trăiesc sub limita sărăciei, iar anul trecut aceste familii nu au reuşit să facă faţă cheltuielilor zilnice din veniturile lor. Asta e concluzia Institutului Naţional de Statistică pentru situaţia din 2015, arată Agerpres.

Aproape 2.900 de lei pe lună a câştigat în medie o familie din România anul trecut. 33% din gospodării nu s-au putut descurca cu banii, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Din aceastea, 36% au întâmpinat probleme la plata întreţinerii locuinţei, iar 16,7% nu au avut suficienţi bani pentru a achita factura la curent.

Pentru a face faţă cheltuielilor, aproape 7% din familiile din România au apelat la economii, 17,6 la sută s-au împrumutat de la rude sau prieteni cărora nu trebuie să le dea neapărat banii înapoi, iar 9% au muncit suplimentar.

Potrivit INS, anul trecut doar 17% dintre familiile din România şi-au permis o săptămână de concediu, 18% au băgat bani în electrocasnice şi în înlocuirea mobilei din casă, aproape o treime au cumpărat haine noi şi doar în jur de un sfert spun că au cheltuit bani pe bilete la cinema, spectacole de treatru, concerte sau cărţi.

În primul trimestru al anului, veniturile medii ale unei familii din România au fost de aproape 3.000 de lei, în creştere cu 3,7% faţă de finalul anului trecut.


 

Citiți și:

„La Repubblica” dă de pământ cu imaginea României: Aurolaci și corupție

 Imaginea României în 2016: Reporterii străini descoperă ”Poporul din canale”

Andrea Belfiore, mediator Emergency, în sprijinul românilor nevoiași la Napoli: «M-am îndrăgostit de România»

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gabriela Stelian, chirurg plastician în Italia: ”Trăim într-o societate unde imaginea contează foarte mult”

Frica italienilor față de infracționalitatea românească, spulberată de datele oficiale: 2.821 de deţinuţi români în Italia