in

Frica italienilor față de infracționalitatea românească, spulberată de datele oficiale: 2.821 de deţinuţi români în Italia

La un total de 52.164 de deţinuţi, 17.340 sunt străini (33,24% din total). Dacă pe de-o parte se înregistrează o sensibilă diminuare faţă de 2009, când deţinuţii neitalieni reprezentau 37,1% din populaţia carcerală, de cealaltă, se continuă să se înregistreze o suprareprezentare a populaţiei deţinute neitaliană.

Dintre străinii deţinuţi actualmente, 16.551 sunt de sex masculin şi 789 de sex feminin. Este ceea ce arată Raportul Imigraţiei prezentat pe 5 iulie de Caritas Italiana şi Fundaţia Migrantes.

Focalizând atenţia pe naţionalitatea străinilor condamnaţi, se evidenţiază cum unele contribuie la fenomen în măsură neglijabilă, în timp ce primele patru naţionalităţi reprezintă 57,53% din totalul deţinuţilor străini. Naţionalitatea cea mai reprezentată în instituţiile penitenciare este cea a cetăţenilor proveniţi din Maroc (2.840 de deţinuţi), urmată de cea a străinilor de naţionalitate română (2.821), albaneză (2.423) şi tunisiană (1.893).

Trebuie evitate, totuşi, analizele făcute în grabă care în concluzie atribuie unor anumite grupuri etnice o mai mare înclinaţie către infracţiuni. Datele privind populaţia carcerală, de fapt, trebuie citite ţinând cont că aceste comunităţi străine menţionate sunt cele cu cea mai mare vechime şi cele mai numeroase din Italia.


 

13.000 de români, după gratii în închisorile din străinătate

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O treime dintre români, în stare de faliment. Una din trei gospodării nu-și poate plăti cheltuielile curente

PNL Italia, noua conducere pusă pe fapte mari: ”Vom înființa filiale locale în majoritatea orașelor din Italia”