in

Orban a anunțat prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile. Masca obligatorie în spații aglomerate

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, după ședința CNSU care a avut loc ieri. Printre măsuri – măștile de protecție vor fi obligatorii în spațiile aglomerate.

„Pe ordinea de zi va figura ca punct important al şedinţei de guvern hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă.

Ieri am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile şi să completăm hotărârea de guvern şi cele trei anexe ale hotărârii de guvern privind starea de alertă cu câteva măsuri suplimentare, care au fost prezentate deja după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc ieri.

În principal se instituie obligativitatea portului măştii în anumite categorii de spaţii aglomerate, cum ar fi staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare, unde nu există posiblitatea asigurării distanţei fizice de protecţie sanitară, pentru o incidenţă între 1,5 la mie şi 3 la mie.

Iar în localităţile în care se depăşeşte indicele de 3 la mie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile deschise, nu numai în spaţiile aglomerate”, a precizat premierul în debutul şedinţei de guvern.

Miercuri, autorotățile au anunțat că 4.016 români s-au infectat în ultimele 24 de ore și 66 dintre bolnavii internați și-au pierdut viața. România a ajuns la 5.601 persoane infectate care și-au pierdut viața.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.439, iar dintre acestea, 686 sunt internate la ATI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A furat fragmente antice de la Pompeii, i-au adus însă doar ghinion: ”Sunt blestemate, au energie negativă”

Economia Italiei, străinii contribuie mai mult decât costă: 500 milioane de euro în favoarea statului