in

Părintele Varlaam, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat, a murit la 42 de ani de COVID-19: «De astăzi s-a întors Acasă»

A murit părintele Varlaam, stareţul Mănăstirii Partoș din judeţul Timiş. „Padre”, așa cum era cunoscut de apropiați, s-a stins luni seară, la aproape trei săptămâni de când s-a imbolnăvit de Covid-19.

Stareţul avea 42 de ani şi era internat în stare foarte gravă la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Babeș de mai multe zile. În 16 octombrie, acesta transmitea un mesaj pe pagina de Facebook a mănăstirii: cerea respectarea regulilor. Oamenii s-au mobilizat și au au reușit să găsească plasmă convalescentă pentru tratament, dar „Padre” n-a reușit să învingă boala.

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a mânăstirii, în noaptea de luni spre marți.

«S-a dus să-L vadă precum este…»

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie.
De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.
Chip al bunătății infinite, al iubirii jertfelnice și al slujirii tuturor, Padre este de astăzi rugător neobosit în ceruri și, așa cum mereu le-a promis ucenicilor săi, de astăzi îi așteaptă la poarta veșniciei. Omul-lumină, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viață își liniștește acum inima în iubirea Tatălui, iubire pe care fiecare om care l-a întâlnit a putut să o vadă în ochii săi. Omul în ai cărui ochi puteai să vezi o adiere a veșniciei, omul a cărui rugăciune te purta prin durerile vieții, omul al cărui cuvânt zidea inimi.

A slujit oamenii care, așa cum spunea mereu, «dau sens preoției mele», ca părinte duhovnicesc, păstor, prieten. Omul care trăia în Cer, deși complet dăruit slujirii semenilor săi, omul dăruit rugăciunii și Liturghiei. Nu a avut nimic al său, bogăția lui erau oamenii… așa era Padre, al tuturor și numai al Cerului, omul pentru care viața de aici era drumul către veșnicie, dar care a trăit pentru a oferi viața cea adevărată sufletelor din jur, pentru a hrăni zeci de copii, de bătrâni, pentru a educa, pentru a alina suferința, pentru a zidi inimile în credință și bucurie”, a transmis Mănăstirea Partoș.

Părintele Varlaam Almăjanu era stareț din anul 2008 la mănăstirea aflată la aproape 60 de kilometri de Timișoara, care adăpostește și moaștele Sf. Iosif cel Nou. El era îndrăgit de oameni pentru bunătatea cu care a privit pe oricine care a trecut pragul lăcașului de cult. A ajutat foarte mulți copii și oameni nevoiași.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sulmona, român de 46 de ani mort în timp ce aștepta rezultatul testului Covid. Testul a ieșit negativ

jaf banca milano

Luare de ostatici într-o bancă din Milano. Hoţii au fugit prin sistemul de canalizare