in

Parlamentarul Boldea, tun de 1 milion de euro. Primul deputat căruia i se ridică imunitatea parlamentară

Deputat în Parlamentul României, acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals. Mihail Boldea ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în acţiuni de înşelăciune. Prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de euro, iar acuzaţiile aduse de procurori l-ar putea trimite pe Boldea în arest, după ce deputaţii au votat ridicarea imunităţii parlamentare. Parlamentarul a comentat acuzaţiile, afirmând că este vorba de „un abuz al procurorilor”.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Mihail Boldea ar fi vândut un parc şi un monument istoric din Galaţi, se arată în referatul procurorilor. Reţeaua condusă de Boldea s-a folosit până şi de oameni ai străzii pentru a-şi pune în aplicare înşelăciunile. Membrii grupării treceau imobile şi terenuri pe numele oamenilor străzii, apoi le revindeau obţinând astfel profituri uriaşe, potrivit procurorilor.

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat în mai multe scandaluri imobiliare şi tranzacţii controversate cu terenuri şi imobile din Galaţi, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada când Boldea era doar avocat în Baroul Galaţi şi nu ocupa o funcţie publică. În schimb, o altă parte a acestor afaceri în care apare numele lui Boldea au ajuns să fie cunoscute după ce acesta a fost ales deputat.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc. La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el a activat în grupul parlamentar UNPR. În prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

Apărătorul interlopilor

Însă notorietatea câştigată de Boldea în justiţie depăşeşte succesul acestuia în politică. A intrat în avocatură în 1998, la cabinetul lui Alexandru Bălan (fost preşedinte al Curţii de Apel Galaţi), iar în doar doi ani şi-a făcut propriul cabinet.

Toate marile procese în care au fost implicate persoane din lumea interlopă l-au avut pe tânărul avocat în prim-plan. El i-a reprezentat în procese, printre alţii, pe fraţii Corduneanu (din Iaşi; aceştia au fost judecaţi la Galaţi pentru şantaj), pe Marian Ivan (lider interlop asasinat în plină stradă în urmă cu câţiva ani), pe cei din clanul Lazărilor (trafic de carne vie de 3 milioane de euro; culmea e că unul dintre membrii clanului este co-inculpat în actualul dosar instrumentat de DIICOT), dar şi pe membrii clanurilor care au participat la marile „tunuri” de la combinatul siderurgic. De altfel, Boldea reuşise, la un moment dat, să deţină monopolul pe astfel de clienţi, în defavoarea avocaţilor Gigel Potrivitu şi Alexandru Bălan, care erau deschizătorii de tradiţii în apărarea interlopilor.

Primul deputat lăsat fără imunitate

Mihai Boldea este primul deputat pentru care Camera Deputaţilor a încuviinţat solicitarea procurorilor de a-l percheziţiona, reţine şi chiar aresta. Plenul a blocat decizii similare în cazurile Ridzi, Păsat şi Năstase.

Camera a decis, marţi, 20 martie, cu 147 de voturi „pentru” şi 17 „împotrivă” că procurorii pot percheziţiona domiciliul lui Boldea şi, dacă consideră necesar, pot cere reţinerea şi arestarea acestuia.

Decizia nu ar fi fost luată fără ajutorul Opoziţiei care şi-a întrerupt protestul parlamentar şi a trimis la şedinţă câţiva deputaţi astfel încât, în lipsa unor aleşi ai Puterii, să fie întrunită majoritatea necesară. Zece deputaţi ai Opoziţiei, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu (PNL) au şi votat, secret, cu bile.

Boldea: „Plecaţi, fraţilor, din România!”

Mihail Boldea a declarat, într-un interviu că va pleca din România după finalizarea dosarul în care este acuzat de înşelăciuni cu terenuri şi a recomandat tuturor românilor să facă acest lucru, spunându-le că dacă ajung pe mâna sistemului judiciar riscă să stea la puşcărie.

Boldea a spus că este hotărât ca, după încheierea acestui dosar şi lămurirea tuturor acuzaţiilor, să-şi vândă toate bunurile şi să plece din România, acelaşi lucru recomandându-l tuturor românilor.

„Asta este justiţia în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau. După ce am terminat, am şi spus, nu vreau să mai candidez, nu mă mai interesează politica, nu mă interesează această mizerie din justiţie, vreau doar să plec din România. După ce se termină acest dosar, vând ce mai am şi-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor românilor, „Plecaţi, fraţilor, din România!”, că dacă ajungeţi pe mâna sistemului judiciar, cel puţin vorbesc aici de faza de urmărire penală, riscăm să stăm la puşcărie până se trezeşte un domn judecător dimineaţa, bine relaxat, să se apuce să citească dosarul”, a declarat deputatul Mihail Boldea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ANSA: Record de turişti italieni în România

Românii activi pe piața imobiliară: preferă apartamente cu două camere, la periferie