in

Performanță pentru sportul românesc! Robert Glință, primul român campion european în probele masculine de natație

​Robert Glinţă, înotătorul de 24 de ani, a câștigat medalia de aur în cursa cursa de 100 de metri spate de la Campionatele Europene (CE) de la Budapesta, relatează GSP.

Acesta este primul titlu european de seniori pentru România după 17 ani, de la Camelia Potec. La masculin, țara noastră nu a avut până acum un campion european, așa că performanța lui Glință poate fi considerată una fabuloasă.

Sportivul a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88 și a doborât un nou record național, precedentul fiind total lui, miercuri în semifinale, 52.97. Locul doi a fost ocupat de spaniolul Gonzales de Oliveira, iar pe trei s-a clasat grecul Apostolos Christou.

Palmaresul european la seniori al lui Robert mai cuprinde două arginturi la 50 de metri spate la această ediție și în 2018, la Glasgow.

Proaspătul campion european va fi și liderul delegației de înot a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care îi mai cuprinde pe David Popovici și Daniel Martin. Robert Glință are deja o prezență la Jocurile Olimpice, la ediția 2016 de la Rio. El a prins și acolo finala la 100 de metri spate, deși avea doar 19 ani la momentul respectiv.

Tânărul piteştean a afirmat că merge la Jocurile Olimpice reprogramate în anul 2021, cu gândul de a câștiga aurul la proba de 100 de metri spate. „În fiecare zi mă raportez numai la medalia de aur și mi-am promis să nu mă las mai prejos. Acest obiectiv îmi oferă o sursă inepuizabilă de energie și motivație. Sunt cât se poate de conștient de cât de puternică este competiția, cât de bine se pregătesc și ceilalți înotători, cât de greu este să faci față presiunii de a performa la cel mai înalt nivel, și tocmai de aceea vreau să fac tot ceea ce îmi stă în putere firească și umană să obțin cel mai bun rezultat de care potențialul meu este capabil.”


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
IPS Teodosie

Tensiuni la conducerea Bisericii. ÎPS Teodosie, criticat de Patriarhul Daniel pentru ambițiile personale: «Are o atitudine provocatoare»

Românii din diaspora care se întorc să vândă tot ce mai au în țară: „Se prezintă ca cetățeni străini vorbitori de limba română”