in

Românii din diaspora care se întorc să vândă tot ce mai au în țară: „Se prezintă ca cetățeni străini vorbitori de limba română”

Mulți români din diaspora taie ultimele punți de legătură cu țara și vând tot ce mai au acasă, case și terenuri arabile. Unii nici nu se mai prezintă ca români, ci sunt consemnaţi în acte ca fiind „cetăţeni străini cunoscători de limbă română“, scrie Adevărul.

Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care aleg să îşi încheie, practic, socotelile cu România. Deveniţi cetăţeni ai altui stat, cu acte în regulă, românii înstrăinaţi vând celui care dă mai mult.

„Mulţi cetăţeni români au plecat din ţară şi îşi vând proprietăţile. Şi-au schimbat cetăţenia, sunt cu cetăţenie străină, au copiii cetăţeni ai ţării respective, şi vin în ţară, îşi vând proprietăţile, şi figurează «Popescu Gheorghe, cetăţean italian, spaniol etc., cunoscător de limbă română». Aşa au ajuns.

E tragic, din punctul meu de vedere. Şi n-a fost un caz, au fost multe. Analizând documentele de la dosarele acestea de vânzări terenuri, am constatat că sunt multe astfel de cazuri“, explică Gabriela Andronie, directoarea Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) OLT, citată de Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 19 In medie: 2.6]
robert glinta

Performanță pentru sportul românesc! Robert Glință, primul român campion european în probele masculine de natație

Napoli, român de 40 de ani, găsit într-o baltă de sânge în fața apartamentului unde locuiește