in

Preasfințitul Ambrozie: „Lăsaţi-i pe parlamentari să se vaccineze întâi”

Mai mult de 65 la sută din populație României nu este în prezent vaccinată, iar peste 90 la sută dintre cei care mor sunt nevaccinați, atrag atenția medicii.

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, în predica de Sfânta Parascheva, a spus că românii nu ar trebui să se vaccineze momentan deoarece serurile cumpărate de Guvern ar fi expirate.

Preasfințitul Ambrozie, despre vaccin

Episcopul a ținut slujba într-o biserică din comuna Adunații Copăceni, care are acum o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 13 la mie și o rată de vaccinare de aproape 18 la sută. În predică, clericul le spune oamenilor, fără ocolișuri, că vaccinurile ar fi expirate, iar incendiile din spitalele COVID ar fi o „făcătură”.

„Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV. Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii, şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, a spus Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului.

Şeful medicilor din România vrea suspendarea cadrelor medicale care susţin teorii antivacciniste

„Dau foc la spitale”

„Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim noi să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de ţară şi de noi”, a continuat PS Ambrozie, conform Digi24.

Săptămâna trecută, și arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie, a făcut o serie de declarații controversate despre vaccinuri la Radio Dobrogea.

„Nu vă speriați, aveți tot dreptul să alegeți, nu trebuie să fiți obligați, nu este constituțional, nu este legal! Această forțare, care este nefirească, fără temei, cu rolul de a speria, ca să vă vaccinați forțat. Nu acceptați, avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de Constituția europeană, de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, le-a spus enoriașilor ÎPS Teodosie. 

Preoții care încurajează vaccinarea

De cealaltă parte, în plin val patru al pandemiei, mai mulți preoți și-au încurajat enoriașii să aibă încredere și în știință și în medici în cazul în care se infectează cu SARS-CoV2 sau dacă vor să evite o formă gravă a bolii.  

„Știința și credința ne vor vindeca împreună, dragii mei, acestea nu se exclud, acestea participă împreună la vindecarea noastră sufletească și trupească”, a explicat într-o postare pe Facebook părintele Vasile Ioana.

„Nu vă îndemn să vă vaccinați sau să nu vă vaccinați, dar am observat că noi, cei care ne-am vaccinat din familie, toți suntem încă în picioare. Putem fi și noi afectați, dar putem fi mai puțin sau mai mult, cum vrea Dumnezeu”, spune și preotul Nicolae Feier.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
colin powell vaccinat

Colin Powell a murit de Covid, era vaccinat cu ambele doze!

Gualtieri ales primar la Roma

Stânga a câștigat primăria Romei, fostul ministru al economiei Roberto Gualtieri, ales primar