in

Primarul italian care a convins peste 700 de români să se vaccineze. ”Aici, au înţeles, poate la voi, încă nu se înţelege bine”

Primarul din Italia care a devenit viral, în primul val pandemic, după ce şi-a postat pe Facebook revolta şi a cerut oamenilor să stea în casă, a cules roadele în al patrulea val. A reuşit să-şi convingă aproape întreaga comunitate să se vaccineze. Inclusiv, aproape 700 de români.

Într-un interviu acordat pentru Observator, politicianul le transmite, din nou, un mesaj puternic românilor.

Mesajul revoltat pe care Gianfilippo Bancheri îl striga, la propriu, în urmă cu un an şi jumătate, pe reţelele sociale, în câteva zile a strâns milioane de vizualizări. Şi şi-a atins scopul: primarul a reuşit să-şi protejeze oamenii şi să scape cu doar câteva zeci de infectaţi.

VIDEO – Manifestaţie la Roma împotriva certificatului sanitar obligatoriu, ciocniri cu poliția

Acum, marchează un nou succes. Şi-a convins aproape toată comunitatea să se vaccineze. „Oamenii s-au săturat să stea acasă, să nu iasă şi cred acum că, dacă se vaccinează, se vor rezolva şi problemele şi vor relua o viaţă normală. Pentru tineri, le-am explicat că dacă vor să se întoarcă la distracţie, trebuie să se vaccineze”, a declarat Gianfilippo Bancheri, primarul comunei Delia, din Italia.

Delia este o localitate din inima Siciliei cu aproape cinci mii de locuitori. Zilele trecute, procentul de vaccinare a depăşit 76%. Dar primarul nu se opreşte aici. „Pentru a avea imunitate trebuie să ajungem la cel puţin 80%. Trebuie să insistăm mai mult”, mai spune Gianfilippo Bancheri.

În orăşel, locuiesc şi foarte mulţi români

În orăşel, locuiesc şi foarte mulţi români. „Sunt cam 700 de persoane. Şi s-au vaccinat aproape toate. Mari şi mici. 720 miercuri, alţi 28 de români se vor vaccina. Aşa că, aici, au înţeles. Poate acolo, la voi, încă nu se înţelege bine”, spune primarul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 2.9]
femeie sechestrata

Caz şocant: Femeie sechestrată, bătută şi tunsă de copiii unui afacerist

acuzat nedrept italia

Italia, român acuzat pe nedrept și ținut la închisoare, departe de copii: „Acum vreau dreptate şi despăgubiri”