in

Premierul Cîțu: «E normal ca persoanele care s-au vaccinat să poată să își continue viața, să revină la normalitate»

Premierul Florin Cîțu spune că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar trebui să poată reveni la o viață normală.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a spus premierul.

Întrebat dacă este vorba și despre persoanele vaccinate cu o doză sau doar pe cele complet imunizate, Cîțu a răspuns: „Persoanele vaccinate”.

Premierul a fost întrebat în legătură cu propuneri de relaxare venite de la Ministerul Economiei, care includ și renunțarea la portul măștii în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

„Toate scenariile sunt pe masă”, a spus premierul, precizând că acestea vor fi discutate cu specialiștii.

Premierul a spus că starea de alertă va fi prelungită și a adăugat că nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

Autoritățile vor ca până la începutul lunii viitoare, în România să fie vaccinate cel puțin 5 milioane de persoane, pentru a putea relaxa restricțiile. Cîțu spune că acest lucru este posibil.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare. Putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a spus Cîţu.

Afirmația premierului vine după ce, cu o zi în urmă, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat că, în ritmul actual al campaniei de vaccinare, nu vor fi imunizate 5 milioane de persoane cu două doze, ci doar cu câte o doză.

Premierul a vorbit şi despre maratonul vaccinării din București, unde peste 20.000 de persoane au fost imunizate în 64 de ore. „Arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate. Românii au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea. Am mai spus că nu este nicio coincidență că avem o rată de infectare în scădere în același timp în care vedem și o rată mare de vaccinare. Ele merg mână în mână, nu este doar o corelație, este o relație de cauzalitate”, a declarat premierul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paștele Blajinilor, sărbătorit de credincioșii ortodocși în Udine în prezența Mitropolitului Italiei: ”Credința e universală și toți trebuie să credem în ceva”

supradoza italia

O tânără din Italia a primit din greșeală șase doze de vaccin. Ce efecte secundare ar putea dezvolta