in

Primarul Iașiului, declarații rasiste: „Ne vor conduce congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni coborâte din copac”

După ce a vorbit în termeni halucinanți despre diaspora românească – fetele se prostituează, tinerii ajung sclavi – primarul Iașiului trece la alte popoare, pe care le insultă.

Într-o dezbatere organizată la Iași, Chirică a spus că a discutat cu mai mulţi academicieni despre nevoia de investiţii în educaţie, precizând că dacă nu vom face acest lucru atunci „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi şi o să ne cucerească şi o să ne devină şi şefi”.

„Resursa principală a unui stat care se doreşte a fi longeviv este educaţia. Nu se investeşte în educaţie, putem spune «La revedere!». Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi şi o să ne cucerească şi o să ne devină şi şefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezeşti la Primăria Municipiului Iaşi cu un congolez, că mai sunt şi de ăştia de naţionalitate română, dar se comportă ca nişte congolezi, şi or să vrea să ne conducă”, a afirmat Mihai Chirica în cadrul dezbaterii respective.

Liderul liberalilor ieşeni, deputatul Marius Bodea, i-a cerut să prezinte în mod oficial scuze prin intermediul ambasadelor tuturor naţiunilor pe care le-a catalogat drept „coborâte din copaci“.

Chirica a încercat să dreagă declarațiile, dar a reușit să înrăutățească situația, generalizând ideea că românii pleacă în străinătate la cerșit sau furat. Pe fondul unei dispute cu deputatul Bodea, care a afirmat că la Iași, în cazul unui cutremur, ar muri 27.000 de persoane, Chirica a spus că românii care pleacă sunt cerșetori: „Dacă mai apare de vreo două-trei ori un deputat zero care spune «Băi, 27.000 o să muriți», clar, oamenii își iau valiza, «Băi, de ce să mor, mai bine stau sub cerul liber în Roma, e cald, mai cerșesc un pic, mai văd eu ce mai fac pe acolo noaptea și supraviețuiesc». Asta înseamnă iresponsabilitatea clasei politice de care tot vorbește lumea.”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) a anunțat că s-a autosesizat după declarațiile lui Mihai Chirica. Primarul Iașiului a declarat agenţiei Mediafax că „e foarte bine că s-a autosesizat“ şi că „este o metaforă pe care o folosim cu toţii de fiecare dată când facem trimitere la discrepanţele majore dintre un stat european, cum este România…“ și alte state.

Recent, Chirica a șocat opinia publică după ce a declarat că în diaspora, fetele se prostituează, iar tinerii sunt sclavi.

”S-a decimat satul românesc, tânăra generație nu a venit la oraș, tânăra generație, din păcate, a părăsit țara și acum îi vezi cum fetele tinere și frumoase multe dintre ele au ajuns să prostitueze și vedeți cum știrile se umplu cu români peste tot.

Băieții, săracii, muncesc pe te miri ce că nu-l plătesc ca pe un italian sau ca pe un englez sau ca pe un neamț sau ca pe un francez (…) Și uite așa îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreținem părinții, bătrânii și satele sunt abandonate”.

Mihai Chirică a fost ales primar al Municipiului Iași candidând din partea PSD. În 2018 și-a dat demisia din partid, devenind independent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident grav la Cesena, româncă de 43 de ani, lovită în plin de o mașină, internată în stare gravă

Rivoli, îngrijitoare română, a furat 25.000 de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea, poliția i-a găsit bani în lenjeria intimă