in

Procurorii români, în vizită la Roma, susțin crearea Parchetului European

Printr-un comunicat remis Agerpres, Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 21 ianuarie 2014, domnul Tiberiu Mihail Nițu (foto), procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu doamna Alina Bica, procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, și o delegație formată din procurori din cadrul celor două structuri de parchet au efectuat o vizită de lucru la Roma, Italia, în cadrul unei inițiative vizând consolidarea cooperării judiciare bilaterale dintre autoritățile judiciare române si italiene.

Cu această ocazie, domnul procuror general a avut întrevederi cu omologul său, domnul Gianfranco Ciani, procuror general al Italiei, și cu procurorul național antimafia, domnul Franco Roberti.

În cadrul vizitei de lucru s-a procedat la reafirmarea disponibilității de dialog și parteneriat dintre autoritățile române și italiene, la analizarea propunerii de creare a Parchetului European și antamarea priorităților spațiului european de libertate, securitate și justiție, în contextul preluării de către Italia, din luna iulie 2014, a Președinției Uniunii Europene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Turismul românesc promovat la Madrid cu păhărele de țuică, vin și pălincă. ”Străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm”

Premierul David Cameron presat de parlamentarii conservatori, promite noi măsuri privind imigraţia