in

Turismul românesc promovat la Madrid cu păhărele de țuică, vin și pălincă. ”Străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm”

Pavilionul destinat țărilor din Europa prezente la cea de-a 34-a ediție a Târgului Internațional de Turism de la Madrid – FITUR (Feria Internacional de TURismo) a răsunat, joi seară, de ritmul horelor, al sârbelor, dar și al doinelor, când a fost organizată seara românească tradițională, transmite Agerpres.

Peste 200 de persoane, vizitatori ai standului, reprezentanți ai presei din străinătate și operatori de turism, prezenți la târg, au onorat invitația autorităților de a petrece câteva ore românește. Iar cum petrecere fără muzică românul nu a pomenit, melodiile folclorice au răsunat prin toate standurile din pavilionul Europei.

Petrecerea, începută timid la un păhărel cu țuică sau palincă, a prins avânt când oaspeții au început să deguste preparatele culinare tradiționale: sărmăluțe în foi de viță, în foi de varză murată, fasole bătută, cârnăciori de oaie, chifteluțe, zacuscă, salată de crudități, toate preparate ca la mama acasă, adică la un restaurant tradițional românesc din Madrid.

Târgul Internațional de Turism de la Madrid, prezente 25 de companii românești

Bunătățile au fost udate cu vin roșu și alb de la cramele Recaș. Carafele de vin au fost însoțite cu cornulețe din aluat fraged, umplut cu magiun de Topoloveni. De altfel, o parte dintre invitați chiar au primit în dar câte un borcănel de magiun de Topoloveni, că doar așa e obiceiul la români, să nu-ți lași oaspeții să plece de la petrecere cu mâna goală. Iar de data aceasta, la standul României de la Madrid, toți oaspeții au plecat cu inima plină de bună dispoziție și dorința de a ne cunoaște la noi acasă.

„Avem un sentiment de mândrie că străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm. Am auzit expozanți care spuneau: ‘Românii ăștia probabil au înnebunit. Când mulți se restrâng din cauza crizei, ei cresc!’. Și creștem frumos, iar asta se vede din numărul de contacte pe care le avem la stand”, a spus Bogdan Iosif, pentru Agerpres, șeful Biroului de Promovare și Informare Turistică de la Madrid.

De altfel, standul României a concurat de la egal la egal cu toate celelalte standuri din pavilionul Europei, depășind ca vizibilitate și atractivitate țări cu tradiție precum Germania, Austria, Polonia, Grecia, Ungaria, Franța și chiar Italia.

Amplasat central, în vecinătatea standurilor Israelului, Poloniei, Greciei, Andorei, Italiei și Rusiei, standul de prezentare a ofertei turistice a Romaniei nu putea fi ocolit, la ‘Masa Tăceii’ și lângă ‘Coloana Infinitului’ purtându-se multe discuții pentru viitoare afaceri profitabile.

„În acest an, am creat un stand dinamic, atât ca design, cât și ca mod de a folosi tehnologia în avantajul nostru. Pe ecranele TV rulăm imagini care reprezintă mereu alte segmente ale turismului din România. Inovăm permanent și asta se simte imediat ca impact asupra publicului. Avem multe proiecte care vor atrage turiștii, în număr cât mai mare în România”, a spus președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Experimentul „Doamne Ajută” la consulatul din Bologna, preoţii vor îndruma solicitanţii de servicii consulare

Procurorii români, în vizită la Roma, susțin crearea Parchetului European