in

Experimentul „Doamne Ajută” la consulatul din Bologna, preoţii vor îndruma solicitanţii de servicii consulare

Colaborare în premieră între un consulat al României şi biserică. Potrivit unui comunicat semnat de Eugen Şerbănescu, Consul general al României la Bologna, şi preotul Constantin Totolici, Protoiereu de Emilia-Romagna, a fost lansat programul intitulat Sf. Ierarh Andrei Șaguna – “În slujba românilor”. Consulul Şerbănescu a făcut deja un stagiu de pregătire cu preoţii (în fotografie), explicându-le bazele activităţii consulare. Iată ce se spune în comunicat:


Preoții din Emilia-Romagna îndrumă voluntar solicitanții de servicii consulare

Consulatul General Bologna împreună cu Protoieria Bisericii Ortodoxe Române din regiunea Emilia-Romagna inițiază un program-pilot de consultanță și îndrumare a solicitanților de acte consulare sub denumirea Programul Sf. Ierarh Andrei Șaguna – „În slujba românilor”.

Astfel, înainte de a face deplasarea la Bologna pentru a solicita serviciul consular de care au nevoie, cetățenii români care nu au acces la site-ul Consulatului sau care au dificultăți cu modul de completare a formularelor consulare se pot adresa pentru îndrumare și sfat preoților din parohiile Bologna 1, Bologna 2, Bologna Vest, Budrio, Cesena, Faenza, Ferrara, Forlì, Imola, Modena, Parma, Piacenza, Poretta, Ravenna, Reggio Emilia, Rimini, San Marino.

Ajutorul oferit de către preoți este voluntar, umanitar, complet gratuit.

„Reţeaua românilor de succes”, consulul Eugen Şerbănescu din Bologna a găsit soluţia pentru îmbunătăţirea imaginii

În acest fel, deplasările din alte localități la Bologna vor fi mai eficiente și se vor diminua timpul și energia nervoasă consumată de către petenți în sala de așteptare, față de afluxul considerabil care se înregistrează, mai ales în perioadele de sezon.

Rămân pe mai departe valabile și gratuite consultanța și îndrumarea pe care, în mod obișnuit, solicitanții le primesc la ghișeu, din partea personalului consular.

Reamintim că formularele consulare pot fi descărcate de pe site-ul C.G. Bologna.

De asemenea, la nr. de tel. 051-587.2120 și 051-587.2209, de Luni până Vineri, între orele 9:15 – 13:15, un funcționar consular acordă consultanță și face programări pentru pașapoarte.

Atenție! Sprijinul oferit de către preoți constă doar în consultanță privind completarea formularelor. Nu include nici programare, nici prioritate de servire la ghișeu. Solicitările vor fi în continuare satisfăcute în ordinea prezentării la ghișeu (sau prin programare telefonică/poștă electronică în cazul pașapoartelor).

C.G. Bologna mulțumește părinților din Emilia-Romagna pentru această activitate de voluntariat, cu valoare atât liturgică, cât și socială, pusă cu adevărat în slujba românilor.”

semnează

Dr. Eugen Șerbănescu, Consul general al României la Bologna

Preot Dr. Constantin Totolici, Protoiereu de Emilia-Romagna

Sfatul sfântului Andrei Șaguna pentru românii din Italia: „Aveți-vă bine, nu vă sfădiți!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marius Ciobanu, 21 ani, dispărut de mai mult de o lună

Turismul românesc promovat la Madrid cu păhărele de țuică, vin și pălincă. ”Străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm”