in

Procurorul general închide graniţele pentru minora luată cu mascaţii de la asistenţii maternali. Familia din SUA nu poate să scoată copila din țară

Imaginile şocante cu fetiţa de 8 ani care se târa pe jos în timp ce o procuroare încerca să o ducă familiei adoptive, în prezenţa mascaţilor, au ţinut „capul de afiş“ în ultimele zile în România. Iar întreg scandalul este departe de a fi finalizat.

Vineri, 21 iunie, la casa familiei Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, au descins mai multe dube cu mascaţi însoţiţi de procurorul de caz Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Misiunea acestora era să o ia pe Sorina, o fetiţă de 8 ani, de la asistenta maternală care a crrscut-o de la vârsta de un an, pentru a o da Ramonei şi lui Gabriel Săcărin, o familie de români stabilită în SUA, care obţinuse definitiv în instanţă decizia de adopţie a copilei.
După apariţia imaginilor şocante cu copila bruscată de procuror în timp ce ţipa şi era târâtă pe jos, care au produs o profundă stare emoţională, dar şi indignare în rândul opiniei publice, Ministerul Muncii a explicat că procedura adopţiei în cazul fetiţei a fost demarată cu şase ani în urmă, dar că nu s-a reuşit finalizarea unei adopţii cu o familie sau o persoană cu reşedinţa în România. Până şi cei în grija căruia s-a aflat Sorina în ultimii ani, familia Şărămăt, ar fi refuzat în scris de două ori adopţia micuţei. Familia asistentei maternale a lansat însă acuzaţii dure la adresa autorităţilor, susţinând că de fapt soţia sa a fost constrânsă să semneze declaraţiile şi ameninţată că, în caz contrar, îi va fi ridicat atestatul de asistent maternal.
Mai mult, Familia din Mehedinți i-a acuzat pe soții Săcărin de trafic de organe, iar locuitori din Baia de Aramă au organizat proteste, reclamând că ”americanii fură copiii și fac trafic de organe”.

După ce Sorina a fost preluată de familia adoptivă, aceasta a făcut publice mai multe imagini cu fetița de 8 ani, pentru a demonstra protestatarilor că aceasta este bine. În aceste imagini se vede cum fata se joacă liniştită, iar în unele chiar zâmbeşte. A fost momentul în care cazul părea închis.

Până a doua zi, însă, când procurorul general Bogdan Licu a cerut ca fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali să aibă interdicție de părăsire a țării, el solicitând Tribunalului Mehedinți o ordonanță președințială în acest sens. De asemenea, el a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei.

„Personal, consider că minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor fi garanţii depline că o va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică. Trebuie să mă asigur că în momentul în care va pleca din ţară nu îi va fi afectată integritatea fizică şi psihică”, a afirmat Bogdan Licu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nettuno, tânăr român de 20 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a urcat pe un vagon de tren şi s-a electrocutat

Grottaferrata, o româncă de 47 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost implicată într-un accident absurd.