in

Propunere neașteptată a ministrului Educației: ”Trebuie să găsim o variantă de Bacalaureat al românilor de pretutindeni”

Bacalaureat special pentru copiii românilor din străinătate, este propunerea ministrului Educației, Liviu Pop, prezentată la Bistriţa vineri, 12 ianuarie. În același timp, ministerul va trimite manuale în limba română în „comunităţilor mari de români din străinătate”.

Trebuie să găsim o variantă de Bacalaureat al românilor de pretutindeni. (…) Cred că în anul centenarului, românii de pretutindeni merită acest lucru. La 100 de ani de la Unire trebuie să facem acest pas”, a explicat, Liviu Pop.

Ministrul revine astfel la propunerea despre care a vorbit în noiembrie anul trecut, în cadrul unui interviu acordat Agerpres. Ar trebui să se organizeze a treia sesiune de bacalaureat.

„În ceea ce privește examenul de bacalaureat, este o problemă foarte serioasă. Avem în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a. Dintre aceștia, aproape jumatate nu și-au luat bacalaureatul. (…) Dacă vom gândi o a treia sesiune de bacalaureat, aceasta trebuie gândită, evident, în termeni rezonabili şi normali în aşa fel încât să dăm şanse mai mari elevilor care au finalizat clasa a XII-a şi de ce să nu uităm că mai sunt şi alţi români prin alte colţuri ale lumii şi un bacalaureat al romanilor de pretutindeni ar trebuie să îl gândim ca țară, lucru pe care o să îl facem în baza unor dezbateri ample, nu așa, pe viteză.”, a declarat ministrul Educaţiei.

 

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Firenze, incendiu în hala disperaților, o victimă, un român de 27 de ani

Civitavecchia, șofer român de TIR, prins cu 42 kg de droguri în valoare de un milion de euro, ascunse sub ceapă