in

„CAP DE PORC”, cel mai temut interlop român din Europa, extrădat din Spania

Cunoscutul interlop de origine română Ion Clămparu, zis şi Cap de Porc, a fost extrădat vineri 17 aprilie în România la bordul unei aeronave Tarom. Autorităţile au dublat paza care a fost compusă din 4 ofiţeri ai trupelor speciale. Alţi 7 luptători SIAS l-au scos cu mâinile încătuşate şi deasupra capului până la maşini. Toţi erau înarmaţi până în dinţi şi cu fețele acoperite cu cagule pentru a nu fi recunoscuţi de locotenenţii lui Clămparu.

Clămparu a semănat groază ani de zile în România şi Spania şi a ajuns pe lista Interpol printre cele mai căutate 30 de persoane.

Clămparu a fost prins în luna iulie a anului 2011, în cadrul unei operaţiuni globale de mare amploare prin care au fost arestate peste 450 de persoane din 29 de ţări suspectate de proxenetism, crime, pedofilie sau trafic de droguri. Ion Clamparu era trecut ca numărul 26, într-o listă a celor mai periculoşi infractori căutaţi de INTERPOL.

Cine este Ion Clămparu?

Temutul interlop şi-a început activitatea infracţională în ţară. Încet, încet, Ion Clămparu şi-a mutat afacerile ilegale peste graniţă, pentru că autorităţile române îl vânau deja. A fost condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare, dar fugise deja din România. Iniţial în Italia, apoi în Spania.

El le mutila pe femeile pe care le obliga să se prostitueze, iar spaniolii l-au condamnat la 20 de ani de închisoare. În 2011, când a fost capturat în Spania, Ion Clamparu stăpânea un adevărat imperiu al crimei organizate în Spania, Italia, şi Cehia. Sute de femei au fost terorizate de el şi de oamenii lui, şi obligate să se prostitueze.

Prins în Madrid, după 8 ani de căutări, interlopul Ion Clamparu, zis Cap de Porc ar fi declarat nici mai mult nici mai puţin că s-a predat de bună voie. Până în ultima clipă a crezut că va scăpa. El şi-a exprimat părerile savurând un sandviş în faţa jurnaliştilor spanioli.

Nu a opus rezistenţă, pentru că se temea să nu fie împuşcat. Ioan Clamparu a declarat: „Ştiu că mă vreţi viu sau mort, dar prefer să mă predau viu!”.

Instanţa l-a condamnat pe Ioan Clămparu la 20 de ani de închisoare, pedeapsa maximă cerută de ministerul public spaniol şi la despăgubiri de peste 40 de mii de euro pentru 4 dintre victimele sale.

Poveştile femeilor, care erau adesea torturate, au şocat prin cruzime până şi presă spaniolă care a relatat ororile comise de român. „Naşu”, „Papa”, „Ion de la Madrid” sau „Cap de Porc”. Sunt toate pseudomine după care era cunoscut Ion Clamparu.


Cătălin Serbu, Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banii de la DRP vor fi obținuți mai ușor. Ministrul Tîlvar: ”Ne gândim la o variantă de modificare a legii”

Apel către Iohannis: „Adunaţi 80.000 de români din Italia pe un stadion, nu vă întâlniţi cu aşa-zişii reprezentanţi”