in

Apel către Iohannis: „Adunaţi 80.000 de români din Italia pe un stadion, nu vă întâlniţi cu aşa-zişii reprezentanţi”

SCRISOARE DESCHISA CATRE PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS

Domnule presedinte,

Aproximativ 86% dintre romanii care au votat in Italia la alegerile prezidentiale au votat pentru dv. In urma anuntului ca veti efectua o vizita oficiala in Italia, la invitatia presedintelui Mattarella, si mai ales a faptului ca doriti sa ne intalniti, sa ne vorbiti si sa ne ascultati, suntem entuziasti si nerabdatori.

Dupa ce am citit insa comunicatul Ambasadei Romaniei la Roma, referitor la conditiile de participare la intalnirea cu dv., entuziasmul ne-a cam disparut. Ambasada intentioneaza sa organizeze intalnirea cu „reprezentantii” diasporei intr-o sala in care vor incapea cel mult 4-500 de persoane.

Klaus Iohannis vine la Roma, în vizită la cea mai mare comunitate de români din diaspora

In legatura cu asta, avem trei nemultumiri.

In primul rand, Ambasada doreste sa „sorteze” invitatii, in functie de simpatii si antipatii. Eu, de exemplu, sunt considerat „persona non grata” de catre ES Dana Constantinescu, de cand am indraznit sa-i cer demisia, pentru faptul ca a asistat impasibila la incalcarea dreptului constitutional de a vota a mii de romani la Roma, Milano si Torino.

In al doilea rand, asa-zisii „reprezentanti” ai comunitatilor romanesti din Italia nu exista, in realitate! Cei cu care va veti intalni la Roma si la Milano nu reprezinta vointa diasporenilor, pentru ca nu i-a ales nimeni! In imensa lor majoritate, ei vor fi doar presedinti de asociatii cu 3 membri: mama, tata si copilul! Prin urmare, acestia se reprezinta, de fapt, doar pe ei insisi.

In al treilea rand, numarul celor care doresc sa va vada si sa va asculte este cu mult mai mare – probabil multe zeci de mii de romani – pentru ca toti acestia si-au pus speranta in dv., va simpatizeaza si va vor sprijini in continuare in toate demersurile dv. De ce sa nu se organizeze acesta importanta intalnire pe un stadion in care ar putea sa incapa 70-80 de mii de romani? Vor fi, fara indoiala, oameni simpli, dar care, va asigur, nu vor migra de la un partid la altul si nici nu-si vor schimba ideea de la o zi la alta…

Dan Popa

Modena, Italia

Dan Popa, Radio Romania-Italia: „Ambasadorii ar trebui să demisioneze”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„CAP DE PORC”, cel mai temut interlop român din Europa, extrădat din Spania

O senatoare se plânge că nu îi ajung cei peste 1.000 de euro din salariul de parlamentar