in

„Vinerea neagră” va scoate la cumpărături peste 4 milioane de români

Peste 4 milioane de români și-au manifestat intenția de face cumpărături din magazinele tradiționale și online în „Vinerea Neagră”(Black Friday), vânzările fiind estimate la 100 de milioane de euro, arată rezultatele unui studiu întocmit recent de compania de cercetare Daedalus Millward Brown, citat de Agerpres.

7,4 milioane de români cunosc semnificația evenimentului „Black Friday”, programat în România în week-endul 22-24 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât evenimentul tradițional de peste Ocean.

Totodată, 4,2 milioane de persoane au declarat că se gândesc să achiziționeze cel puțin un produs în „Vinerea Neagră”, cei mai mulți dintre cei chestionați axându-se pe cumpărarea de electrocasnice mici (39,8%). În top urmează hainele — cu 22,9% dintre opțiuni, televizoarele (15,3%), telefoanele mobile (10,6%), încălțămintea (10,2%), laptopurile (10,1%), frigiderele (5,5%), tabletele (5,2%), mașinile de spălat (5,1%), aparatele foto/video și produsele de îngrijire personală (4%) și cosmetice (3,9%).

Din informațiile colectate de la reprezentanții magazinelor participante rezultă faptul că „Black Friday” nu este un prilej de a lichida stocurile vechi de produse.

Studiul Daedalus Millward Brown a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 65 ani, în mediul rural și urban, în perioada noiembrie 2012 — noiembrie 2013.

Ca în fiecare an, din 2010 și până în prezent, de pe lista celor care intră în campania ‘Black Friday’ nu vor lipsi Altex, e-Mag, Domo, Media Galaxy, Flanco, F64, Clickshop, Evomag sau PC Garage.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anca Bucur, campioana mondială la Miss Fitness Universe, invitată sâmbătă la “De Suflet”

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” (IEH) pentru românii de pretutindeni a fost reorganizat