in

Referendum 2018, secții de votare și în străinătate, încă nu s-a stabilit numărul lor

Vă informăm că, marți, 18 septembrie 2018, Guvernul României a adoptat actele normative necesare organizării referendumului pentru revizuirea Constituției.

Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 – 21.00, ora locală a fiecărei secții de votare.


“Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” este întrebarea care va fi pe buletinele de vot la referendumul pentru redefinirea familiei, din 6 şi 7 octombrie, la care oamenii pot răspunde cu DA sau NU.


Pentru alegătorii care se află în străinătate în zilele desfăşurării referendumului se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate.

Cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, se vor putea organiza secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate. Potrivit art. 5 din OUG 86/18.09.2018 ”la referendumul național, activitățile de coordonare a pregătirii și organizării procesului de votare în străinătate sunt asigurate de către biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe”.

Mai multe detalii privind modalitatea de vot, numărul secțiilor de votare care vor fi organizate pe teritoriul Italiei și adresele acestora, precum și alte informații de interes privind organizarea referendumului, vor fi făcute publice în perioada imediat următoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, sex cu preoții, apoi șantaj: «Vrem 250.000 euro». Doi români arestați

Soţul soţiei sau al soţului? Referendum pentru redefinirea familiei, unde puteţi vota în străinătate