in

Italia, sex cu preoții, apoi șantaj: «Vrem 250.000 euro». Doi români arestați

Judecătorii instanței din Pavia au depus motivația sentinței prin care doi români au fost condamnați pentru extorcarea mai multor preoți, anunță Il Giorno. Flavius ​​Savu, 37 de ani, și Florin Tanasie, 27 de ani, au fost acuzați de șantajarea preoților de la parohia din Bozzole Garlasco.

Potrivit rechizitoriului, Savu a cerut 250.000 de euro de la Dieceza pentru a nu divulga dovezi ale unor acte sexuale cu mai mulți preoți ai sanctuarului, primind și 15.000 de euro de la fostul rector, Don Gregorio Vitali pentru același motiv, sume de bani necuantificate de la don Piero Rossoni și 40.000 de euro de la un ajutor laic.

În luna mai Savu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, plus 3.000 de euro amenda, Tanasie la 1 an și 8 luni de închisoare, plus o amendă de 400 de euro.

Motivațiile sentinței sunt cuprinse în 142 de pagini în care sunt raportate faptele, amintind interceptări și mărturii. Judecătorii au subliniat că „există dovezi că Savu a întreținut acte sexuale cu Don Gregorio, cu Don Piero și cu ajutorul laic, cu care a avut o întâlnire la cimitir, după care a apărut cererea de bani, și apoi i-a amenințat pe toți să divulge înregistrările dacă nu plătesc. Judecătorii remarcă faptul că “amenințările au fost constante, repetate și plățile confirmate”, de asemenea din mărturia primarului Pietro Farina.

Primarul, așa cum a apărut în acest proces, a fost informat cu privire la incident de Don Gregorio, și l-a sfătuit să denunțe incidentul, împreună au vrut să îl trimită pe Savu în România pentru a îngropa povestea.

Cu toate acestea, Don Gregorio a început să plătească. „Plăți continue s-au bazat pe teama preoților Don Gregorio și Don Rossini de a fi acuzați în mod public de a fi preoți homosexuali“ și pe teama ajutorului laic de a fi informată familia sa, „cu consecința ruinării poziției lor publice și private”.

În special, Don Gregorio se temea de divulgarea de inregistrari de apeluri telefonice erotice pe care le avea cu Savu. Savu, asistat de avocatul Roberto Grittini, va prezenta un recurs în apel.