in

Revoltător! Copil de 4 ani ucis de o haită de maidanezi în Bucureşti

Bucureştiul a ajuns să fie un loc nesigur pentru români. Luni, 2 august, un copil de patru ani a fost atacat şi ucis de o haită de maidanezi, lângă un parc din Capitală. Doar printr-o minune, fratele acestuia, de şase ani, a scăpat cu viaţă, acesta fiind muşcat de un picior.

Evenimentul şocant s-a produs în apropiere de Parcul Lacul Tei, în sectorul 2 al Capitalei. Cei doi copii ieşiseră împreună cu bunica lor la joacă în parc, însă aceasta i-a pierdut din vedere câteva clipe pe micuţi, destul pentru ca o tragedie să aibă loc. Cei doi copii au ajuns în exteriorul parcului unde au fost atacaţi de o haită de şase câini. După aproximativ 20 de minute, băiatul de şase ani s-a întors singur şi a anunţat-o pe bunica lui că fratele său mai mic a fost prins de nişte câini. Femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a plecat în grabă, împreună cu nepotul ei, la locul indicat de acesta.

Autorităţile au ajuns prea târziu pentru a-i salva viaţa copilului de patru ani. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au spus că nu au mai avut ce să facă, micuţul avea zeci de muşcături şi nu mai avea semne vitale.

Tatăl copilului a aflat despre tragedie de la televizor. „Nu ştiu cum de s-a putut întâmpla aşa ceva. Nu mai am cuvinte să mă exprim”, a spus tatăl copilului. Acesta a spus că va face plângere în instanţă pentru ca cei vinovaţi să plătească.

Deşi ar putea fi vorba de responsabilitatea Primăriei Generale, pentru că cele şase animale erau câini comunitari, autorităţile spun că tragedia s-a petrecut pe o proprietate privată şi că proprietarul terenului ar trebui să răspundă.

Capitala maidanezilor

De mai bine de douăzeci de ani, problema maidanezilor nu poate fi rezolvată de autorităţi. Anual, 16.000 de persoane sunt muşcate pe străzi de maidanezi, dintre care peste 3.000 sunt copii.

În 2001-2002, când legislaţia prevedea eutanasierea maidanezilor, străzile Capitalei au fost curăţate de 81.566 de câini. În 2011, se estima că sunt din nou în libertate circa 60.000 de vagabonzi, grupaţi în 7-8.000 de haite. Iar pentru fiecare câine cazat în adăposturile din Capitală, întreţinerea costă circa 375 de lei, potrivit Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Problema maidanezilor este reglementată în prezent prin Legea 227/2002 pentru aprobarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Ea prevede că primăriile au următoarele obligaţii legale: să construiască adăposturi; să cazeze în ele maidanezi pe o perioadă de 14 zile; să îi eutanasieze pe cei bolnavi cronici şi incurabili conform cu recomandările medicului veterinar care îi examinează; să eutanasieze câinii care nu au fost adoptaţi sau revendicaţi la expirarea termenului.

Legea prevedea iniţial şi eutanasierea câinilor abandonaţi, însă în 2008 a fost modificată. Eutanasierea este permisă acum doar în cazul animalelor bolnave şi violente. Câinii strânşi de hingheri sunt păstraţi în adăposturile primăriilor, de unde pot fi daţi spre adopţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pepe si soţia lui au petrecut vacanţa în sudul Italiei

Icoanele care ne privesc pe noi