in

Român de 20 de ani, înjunghiat mortal de un italian, ucigașul a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Damiani Davide, un italian în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat ieri de magistraţii de la Tribunalul Suceava la pedeapsa de 10 ani de închisoare. Italianul a fost găsit vinovat pentru infracţiunea de omor, dar soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Damiani Davide a fost condamnat pentru că a înjunghiat în spate un tânăr român, într-o locuință din municipiul Vatra Dornei. O singură lovitură de cuțit, aplicată în spate, a fost suficientă pentru a se ajunge la o nenorocire. Întreaga poveste din acest caz este una cu totul ieșită din comun. Un triunghi amoros în care au fost implicați doi bărbați și o femeie s-a sfârșit cât se poate de prost: unul dintre tineri a murit, iar altul este după gratii, scrie Monitorul de Suceava.

Citește aici despre acest caz:

Cum au ajuns cei trei să locuiască împreună și cum s-a ajuns la omor

Pe 22 martie a.c., în jur de ora 15.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a primit sesizarea că la o locuință de pe strada Lumea Nouă este un tânăr înjunghiat. La sosirea primului echipaj medical la fața locului, tânărul respectiv avea un cuțit înfipt în spate, în zona inimii, iar o tânără încerca să îi oprească sângerarea. Lovitura a fost însă foarte puternică, iar tânărul a fost declarat decedat.

Din verificările ulterioare a rezultat că tânărul înjunghiat mortal se numea Gabriel Ionel Iacob. Acesta avea 20 de ani și era din Pașcani. Tânărul se mutase recent la Vatra Dornei, fiind nepotul unei bătrâne care a murit la începutul acestui an, iar el a moștenit locuința. Acesta s-a mutat la Vatra Dornei, venind împreună cu prietena sa, Sara Porcu, în vârstă de 18 ani, din Roma – Italia. Cei doi se cunoscuseră pe vremea când Iacob a fost și el în Italia. Din cercetările ulterioare ale polițiștilor a rezultat că în același imobil a ajuns, cu o săptămână înainte de crimă, și Damiani Davide, în vârstă de 20 de ani, și el cetățean italian. Acesta era un soi de prieten-iubit al fetei și a rămas în casa celor doi până la consumarea tragediei.

Locuiau în Vatra Dornei într-o casă neracordată la reţeaua electrică

În ziua crimei, tânărul român s-ar fi luat la ceartă cu iubita și ar fi lovit-o. Aflat de față, italianul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe român în spate, în zona toracală. În momentul imediat următor, italianul în vârstă de 20 de ani a ieșit din locuință și a început să strige după ajutor, în timp ce fata a încercat să-i opărească hemoragia iubitului, prin presare. Din păcate, lovitura de cuțit a fost aplicată foarte puternic și în zona inimii, astfel că Gabriel Ionel Iacob a decedat instantaneu.

Prezențele străine din micul oraș Vatra Dornei nu au atras atenția, cel mai probabil pentru că cei trei nu ieșeau niciodată împreună. Mai mult, au relatat vecinii, cei trei nu ieșeau aproape deloc din casă, cel puțin la ore la care să fie văzuți.  Un fapt interesant este că acea casă nu era nici măcar racordată la rețeaua electrică.

foto: Monitorul de Suceava

Paginile de pe rețelele de socializare arată că cei doi tineri italieni pozau în ipostaze de rebeli cu accente extreme. Mai mult, în mai toate pozele, Damiani Davide pare a avea expresia unui om aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matei Dobrovie: «Ce face guvernul PSD-ALDE pentru oprirea exodului? NIMIC»

Româncă eroină pe o plajă din Toscana, a salvat două fetițe de la înec: ”Sunt foarte fericită că am reușit să intervin la timp”