in

Român expulzat din Italia, implicat în mai multe fapte penale: tâlhărie, încăierare şi ultraj

Un botoşănean în vârstă de 35 de ani, implicat în mai multe fapte penale comise în Italia, a fost expulzat din Peninsulă, având de executat trei ani şi două luni de închisoare. Condamnat pentru tâlhărie, încăierare şi ultraj, I.G., din comuna Vlădeni, a fost adus deja în ţară, fiind încarcerat în Penitenciarul Rahova, unde îşi execută pedepsele primite din partea magistraţilor italieni.

Potrivit autorităţilor judiciare străine, în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2010, în timp ce se afla pe o stradă din Florenţa, botoşăneanul, împreună cu un complice, l-a atacat pe la spate pe un bărbat și, după ce l-au lovit cu pumnii și cu picioarele până când acesta a căzut la pământ, i-au furat portofelul și un telefon mobil.

Un an mai târziu, mai exact în 29 martie 2011, tot în Florenţa, I.G., împreună cu un alt român, a fost implicat într-o încăierare la care au participat şapte-opt persoane, botoşăneanul folosind ca „armă” o cască de motociclist. În urma altercaţiei, care a avut loc în apropierea unui bar din Piazza Puccini, au intervenit mai mulţi poliţişti însă agenţii de poliţie au fost loviţi cu picioarele şi îmbrânciţi, I.G. fiind identificat ca fiind unul dintre agresori.

Condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, în regim privativ de libertate în penitenciar și 1.000 de euro amendă pentru tâlhărie şi la o altă pedepasă de şase luni de închisoare pentru încăierare şi rănirea unui funcţionar public (n.r. – ultima faptă asimilată infracţiunii de ultraj potrivit Codului penal românesc), botoşăneanul s-a ales şi cu măsura de siguranță care prevede expulzarea de pe teritoriul statului italian. Închis iniţial în Penitenciarul Viterbo (Italia), el a fost transferat în România prin sistemul de cooperare internaţională.

Cerșetor român ”expulzat” de Lega Nord, care a făcut chetă: ”Dudu nu se mai întoarce în Italia. Deci se poate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ladispoli, tânăr român de 25 de ani, accident mortal cu scuterul, părinţii băiatului nu îşi pot explica tragedia

Avertizare pentru medicii români: Nu veniți în Italia, nu aveți aceleași drepturi ca medicii italieni