in

România duce lipsă de forță de muncă, a dublat numărul lucrătorilor străini care se pot angaja în acest an

Contingentul de lucrători străini (din afara Uniunii Europene, mai exact) ce pot fi angajați în acest an pe piața din România a fost stabilit la 50.000, potrivit unei hotărâri oficializate joi. Asta înseamnă o dublare a numărului stabilit în ultima zi din 2020.

Hotărârea Guvernului nr. 836/2021, apărută joi în Monitorul Oficial nr. 780, prevede, mai exact, că „pentru anul 2021 se stabilește un contingent de 50.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România”, scrie avocatnet.ro.

Astfel, acum, autoritățile au dublat numărul lucrătorilor admiși în acest an pe piața muncii din țara noastră, număr stabilit la sfârșitul lui 2020.

George Simion, întrebare pentru Bogdan Aurescu: Câți români din Italia sunt angajați la consulate???
 
„Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent față de perioada similară a anului anterior, dar și a numărului locurilor de muncă vacante declarate de angajatori. Datele comunicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, în perioada ianuarie – mai a acestui an, numărul total de locuri de muncă vacante era de 160.405, față de 156.085 în aceeași perioadă a anului trecut, în creștere cu 2,77%, din care 29.995 comunicate în mod repetat de angajatori”, a explicat Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă publicat înainte de oficializarea hotărârii de Guvern.

Potrivit instituției, suplimentarea contingentului de lucrători răspunde nevoii de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate, ce nu poate fi acoperită de lucrătorii români, și previne situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Anual, contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă este stabilit de către Guvern printr-o hotărâre, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat în Italia, a provocat un incendiu soldat cu pagube importante

Român înecat la Albano, lângă Roma, pusese pariu pe băutură, cu un conațional, că poate traversa lacul înot