in

România, înaintea Italiei, în topul celor mai paşnice ţări

Ieri, 25 mai, a fost dat publicităţii raportul anual realizat de IEP- Institutul de Economie şi Pace, raport intitulat GPI (Global Peace Index- Indicele Global al Păcii), cu privire la stabilitatea statelor lumii.

România se situează pe locul 40 printre cele 163 de ţări luate în calcul de analiştii de la GPI, cu 5 poziţii mai sus decât anul trecut, când era pe locul 45. Inaintea României, se situează alte şase ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est: Cehia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi Croaţia.

Surprinzător, Italia este considerată o ţară mai puţin paşnică decât România– deţine locul 45. În urma României mai găsim alte ţări membre ale UE: Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Grecia şi Ciprul. Cea mai paşnică ţară este, conform GPI, Islanda, urmată de Noua Zeelandă, Japonia, Danemarca şi Cehia. Pe ultimele locuri se situează, în ordine, Afghanistan, Sudan, Irak şi Somalia.

In realizarea analizei, Institutul pentru Economie şi Pace (IEP) ia în calcul 23 de indici, cum ar fi nivelul de siguranţă în zonă sau conflictele regionale şi naţionale, dar şi conflictele interne, de tipul celor sociale.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Şi-a sechestrat soţia şi băiatul, sub ameninţarea cuţitului

Alegeri 2011/ Lămbiţa Cocoloş, 44 voturi la Grosseto: „“M-am bătut cu morile de vânt!”