in

Românii golesc stocurile de antiparazitare pentru câini pentru a se trata de COVID-19. Medic: «Nu ne vaccinăm, dar luăm medicamente pentru animale»

Farmaciile veterinare din România au avut în ultima săptămână foarte multe solicitări, unele chiar au rămas fără stocuri, din partea oamenilor care căutau Ivermectină, un antiparazitar folosit doar pentru tratarea animalelor. Aceștia au citit din diferite surse online că ar preveni sau trata infecția cu COVID-19. Specialiștii descurajează folosirea acestui medicament și avertizează că pot produce alergii și șoc anafilactic.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari.

”În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect”, a transmis ANSVSA, potrivit News.ro.

”În ceea ce priveşte utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, a mai precizat ANSVSA.

„Punem la îndoială vaccinul, dar luăm un medicament neaprobat”

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a explicat că niciun medicament pe bază de ivermectină nu este aprobat pentru a fi administrat oamenilor. „Este foarte interesantă această abordare socială în care punem la îndoială vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna, care au primit aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentului și de la FDA (Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente – n.r), dar luăm un medicament care nu este aprobat pentru a fi folosit la oameni”, a atras atenţia medicul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un chirurg și un anestezist sunt acuzați de omor în cazul morții subite a româncei de 28 de ani din Perugia

Abia întorși din Italia s-au ales cu dosar penal și amenzi: erau obligați la carantină, dar au ieșit cu mașina la plimbare și au făcut accident