in

Românii nu mai pot da mai mult de trei prenume copilului, chiar dacă e născut în străinătate

Românii, nu mai pot da mai mult de trei prenume copilului, chiar dacă e născut în străinătate.

Atunci când înregistrează nașterea unui copil la oficiul stării civile, părintele care face acest demers nu va putea da mai mult de trei prenume copilului, fără a fi luat în considerare numele de familie, potrivit unui proiect de lege care va modifica cadrul legislativ al actelor de stare civilă, scrie avocatnet.ro.

Românii, nu mai pot da mai mult de trei prenume copilului

Schimbarea este menționată în proiectul de lege care va deveni Legea 105/2022. Deși a fost promulgată săptămâna trecută prin decret prezidențial, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Mai exact, proiectul de lege introduce în Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă următoarea mențiune: ”prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte”.

Această modificare se va aplica din momentul în care proiectul de lege promulgat recent va intra în vigoare, respectiv la trei zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial.

Reamintim că Legea 119/1996 instituie obligația ofițerului de stare civilă de a refuza, motivat și în scris, la cererea părinților înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicole ori alte asemenea, „de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri sau interesele copilului, după caz”.

Proiectul de lege va mai include în același cadrul legislativ prevederea că certificatele de stare civilă, adică cele de naștere, căsătorie sau deces, plastifiate ori modificate sau completate fără drept vor deveni nule.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
patente italiano

Cum afirmă un român că a luat permisul de conducere în Italia: ”Examen în limba română și singur în sală”

copil parcare uitat ungaria

Româncă din Italia, plecată cu autocarul în țară, ȘI-A UITAT COPILUL într-o parcare din Ungaria