in

S-a furat un mort în Vaslui. Miza ar fi ajutorul de înmormântare

O femeie a depus la Poliția municipiului Huși, județul Vaslui, o plângere penală împotriva unui bărbat, pe care îl acuză că a furat un cadavru de la morgă, pentru a primi ajutorul de înmormântare, relatează VremeaNouă.ro.

Bărbatul decedat ar fi „mortul nimănui”, relatează sursa citată, care precizează că atunci când trăia nu se interesa nimeni de soarta lui, iar soția sa nu mai locuia cu el de câțiva ani. Bărbatul care a murit avea 52 de ani, iar trupul lui se afla la morgă din 7 decembrie.

Un bărbat de 37 de ani a luat corpul lui de la morgă și spune că doar a vrut să facă o faptă creștinească.

„După ce că m-am dus să scot mortul de la morgă, m-am chinuit, l-am cărat cu mașina mea, așa cum am putut, soția și fratele ei m-au acuzat că am furat cadavrul. Acum am plângere penală de la ei”, a declarat Marin Lila.

Marin Lila a dezvăluit și cum a reușit să ia corpul de la morgă, deși nu era rudă: „Eu nu puteam să scot mortul de acolo, dar mi s-a spus că dacă aduc o rudă, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am căutat pe nepotul lui, unul Iorga și l-am dus acolo. Acesta a semnat că nu vrem necropsie, că știm de ce boală a murit și vrem doar să îl luăm așa. S-au făcut actele și ni l-au dat. Le-am spus că nu am mașină mai mare, dar îl duc așa, cum pot, în mașina mea, mică. Am legat sicriul, ca să nu cadă, normal”.

Trupul persoanei decedate a fost depus la capela din Huși, iar de acolo a început scandalul. 

„„A fost scandal. Că eu l-am depus acolo, i-am adus icoană, tot. Stăteam la priveghi. A venit în capelă cu mare scandal fratele soției, care a spus ca imediat să îi dau certificatul de deces. M-a acuzat că am furat mortul, ca să încasez ajutorul de înmormântare. A sărit la mine. Eu i-am spus că am vrut să fac o fapte bună iar el, în loc să îmi mulțumească, vine să mă bată? Nu e frumos!”, a spus bărbatul, care acum este așteptat la poliție pentru explicații.

Ajutorul de înmormântare este în valoare de 5.000 de lei, aproximativ 1.050 euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Părintele Constantin Necula la Milano: «Să nu vă simțiți vinovați că ați plecat de acasă!»

Fost atașat de Afaceri Interne la Ambasada de la Roma, arestat pentru trafic de droguri în România, organiza „reuniuni” de consum de halucinogene