in

Părintele Constantin Necula la Milano: «Să nu vă simțiți vinovați că ați plecat de acasă!»

Întâlnire emoționantă la biserica ortodoxă din Milano unde Părintele Profesor Constantin Necula, cunoscut drept cel mai  „cool” dintre preoții ortodocși români, a petrecut circa trei ore în compania credincioșilor Bisericii „Pogorârea Duhului Sfànt”.

„Voi nu sunteți străinătatea, voi sunteți așa, un județ mai mare al României, voi, badante, sunteți femeia gârbovă izbăvită de Isus Hristos, aveți rolul vostru bine definit, învățați-vă copiii că a fi diferit nu înseamnă a fi greșit, și iubiți-vă, chiar dacă sunteți în căsătorii mixte române-catolice, respectați credința celuilalt într-o lume în care iubirea e așa de greu de găsit”,  acestea au fost numai câteva din învățăturile Profesorului Necula către românii de la Milano.

Întâlnirea a avut loc chiar duminică, 8 decembrie, Duminica Tămăduirii femeii gârbove în Biserica Ortodoxă.

„O seară frumoasă, ca de obicei părintele a fost la înălțimea așteptărilor”, „Binecuvântare, onoare pentru un așa oaspete”, „Binecuvântat să fie pentru harul pe care îl are”, sunt doar câteva dintre reacțiile celor prezenți.

După intrarea în biserică, Părintele Profesor Constantin Necula, Părintele Traian si Părintele Teodor de la Milano, au spus rugăciunea „Împărate ceresc” împreună cu credincioșii care au ținut să fie prezenți la eveniment.

Apoi, cu vocea tot mai joasă si mai blândă, le-a ilustrat dintre minunile Mântuitorului și, prin parabola femeii gârbove, rolul lor important și importanța credinței care ne permite să înaintăm către ceva necunoscut încă direct, dar promis și făgăduit.

„Femeia în gârbovirea ei se uită tot timpul în jos, chipul ei se aseamănă cu pământul pe care îl calcă. E interesant că odată cu mântuirea ei, Hristos îi redă și chipul, le cere celorlalți să se uite la ceea ce au dat deoparte. E taina ce o simțiți fiecare, Hristos redă chipul omului, reașezându-l în structura comunicării vindecă neputința de a fi chip”.

Dumnezeu lucrează întotdeauna pentru mântuirea oamenilor, uneori nu răspunde când este chemat, iar alteori îl cheamă pe om când el nu se așteaptă.  

„Dumnezeu nu dă un sms cum dăm noi când parcăm, ci trage cu dinții de noi, când pui pe un om presiuni care nu merită, îi zdrobești inima ilegal, nu faci decât să îl ucizi, să îi rupi sufletul și să îl dai pe mâna Satanei.

Sunt tot mai mulți oameni care în Occident îl descoperă pe Dumnezeu. Merg kilometri și kilometri pentru a intra în biserică și a se ruga.

Sunteți ca pivoții în mare, pe care îi lovește marea din două părți. Să nu vă simțiți vinovați că ați plecat de acasă. Locul nostru este acolo unde vrea Dumnezeu să trăim, să nu vă supărați că celălalt are o altă confesiune, să îl iubiți într-o lume cu așa de puțină iubire.

La vreme de prigoană se văd caracterele, încercați să nu vă mâncați între voi, și așa sunteți o comunitate mică” a spus Părintele Necula.

Preotul Traian a mulțumit, în numele comunității ortodoxe românești, Profesorului Constantin Necula pentru prezența sa la Milano și pentru învățăturile sale.

Text și foto: Georgiana Baciu

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Concert de Crăciun la Roma, în 18 decembrie: “Tradiții prin ochi de copii”

S-a furat un mort în Vaslui. Miza ar fi ajutorul de înmormântare