in

Concert de Crăciun la Roma, în 18 decembrie: “Tradiții prin ochi de copii”

Miercuri, 18 decembrie 2019, ora 18:30, în Sala Baldini – Chiesa di Santa Maria in Portico (Piazza Campitelli 9 – Roma), Asociația “Insieme per l’Athos – Onlus”, în colaborare cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Accademia di Romania la Roma și Radio România, cu patronajul Ambasadei României în Italia, organizează Concertul de Crăciunintitulat “Tradiții prin ochi de copii”.

Scopul acestei inițiative este să sprijine și să împărtășească însemnata moștenire culturală legată de tradiția cântecelor de Crăciun românești, tradiție care reprezintă nu numai o pagină de poezie, ci și o concentrare a teologiei creștine populare.

„Colindele”, datorită legăturilor strânse cu istoria, tradițiile și obiceiurile poporului, reprezintă, de fapt, una dintre cele mai înalte expresii ale culturii române. Acesta este un ritual de Crăciun unic și special, care spre deosebire de alte țări europene, în România s-a păstrat și a fost transmis de-a lungul secolelor, de la o generație la alta.

La cea de-a IV-a ediție a evenimentului “Tradiții prin ochi de copii” vor participa șapte coruri din diferite parohii ortodoxe și catolice din regiunile Lazio și Umbria: Corul de tineri Nepsis al Parohiei “Întâmpinarea Domnului” din Civitavecchia, Corul Parohiei “Intrarea Domnului în Ierusalim” din Roma, Corul Parohiei “Sfântul Nicolae” din Orvieto, Corul Parohiei “Sfântul Mare Mucenic Mina” din Palestrina și Corul românesc “Cattolica” din Roma, precum și grupul de copii Cantus Mundi și Grupul coral Arpeggio din Roma.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Spectacolul va fi prezentat de trei copii români – Giulia Puschiu, Miriam Cosma și Robert Alexandru Angheluș, toți născuți în Italia, sensibili la tradițiile transmise de părinții lor și care au învățat să cunoască mai bine tradițiile frecventând parohiile românești din Italia și participând la cursuri de limba română.

Evenimentul este promovat, în calitate de parteneri media, de: TVR Internațional, Televiziunea Patriarhiei Române – Trinitas Tv, săptămânalul Gazeta Românească și agenția italiană de presă Askanews.

Associazione Insieme per l’Athos – onlus

E-mail: [email protected]; [email protected]

Internet: www.insiemeperathos.org facebook.com/insiemeperathosonlus

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea, surprinsă împreună cu Leonardo Del Vecchio, fiul celui mai bogat om din Italia, proprietarul Luxottica

Părintele Constantin Necula la Milano: «Să nu vă simțiți vinovați că ați plecat de acasă!»