in

Se schimbă pașapoartele, cel nou va avea o altă culoare! Iată alte modificări

Ministerul de Interne a decis schimbarea actualelor pașapoarte. În ședința de Guvern de miercuri se va discuta despre acest aspect, iar odata cu publicarea în Monitorul Oficial, noile modificări vor intra în vigoare.

Noul pașaport va avea o altă culoare. Actualul roșul-vișiniu se va transforma în roșu-închis. De asemenea, noile documente vor avea și o altă copertă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum. Schimbările sunt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării noastre.

Pe lângă culoarea roșie care este foarte des întâlnită în țările comuniste și fost comuniste, culoarea albastru este cea mai răspîndită. Aceasta este folosită în special de americani și canadieni. Țările musulmane folosesc în mod special culoarea verde, iar negrul este cel mai rar întâlnit, folosit cu precădere în Africa sau Noua Zeelandă.

Pașaportul simplu electronic: de la 20 iulie, termenul de valabilitate va fi extins la 10 ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu încercați acasă: Un român, profesor de arte marțiale, bate cuie cu capul. «Vreau să dobor recordul mondial» VIDEO

ANAF somează românii din străinătate să-și declare veniturile, există OBLIGATIVITATEA depunerii unui chestionar