Menu
in

Se scumpeşte mâncarea

Februarie aduce un nou val de scumpiri. Românii vor cheltui mai mult pe alimentele de bază. În timp ce producătorii dau vina pe scumpirea carburanţilor şi a materiei prime, oficialii Ministerului Agriculturii dau asigurări că scumpirile vor fi nesemificative.

Pâinea s-ar putea scumpi cu 10, până la 15%. Preţul grâului s-a dublat în ultimele şase luni, aşa că producătorii din panificaţie susţin că nu mai pot amâna creşterea preţurilor. Patronatele se plâng că au ajuns în situaţia de a alege între faliment şi scumpire, mai ales că în această perioadă cererea este destul de scăzută. Acest lucru va duce şi la scumpirea uleiului cu aproape 30% în perioada următoare.

Şi pentru produsele lactate vom plăti mai mult. Sindicatele din industria alimentară estimează o creştere a preţurilor cuprinsă între 4 şi 8%, din cauza importurilor de materie primă.

Producătorii spun că pentru prima jumătate a anului sunt aşteptate majorări de preţuri atât la carne, cât şi la legume şi fructe. Ei se tem de o explozie a pieţei negre şi acuză majorarea TVA la 24%, care ar fi distrus industria alimentară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version