in

Sondaj exploziv: Partidele de la guvernare se prăbuşesc! AUR, creştere spectaculoasă

PNL şi USR-Plus se prăbuşesc, în timp ce PSD şi AUR cresc spectaculos, conform unui sondaj care ar fi fost făcut la comanda PSD şi care nu a fost dat publicităţii, fiind doar de „uz intern pentru conducere”.

PSD încearcă să profite la maximum de greşelile de la guvernare pe tema pandemiei, dar şi de bâlbâielile cu măsurile de relaxare şi de eventualitatea că protestele să atingă puncte critice. La fel, social-democraţii testează percepţia publicului dacă ar fi să depună moţiune de cenzură în Parlament, afirma aceleaşi surse din inerior. Se pare ca sondajul a fost făcut prin liderul Vasile Dancu.

Conform datelor obţinute, PNL a scăzut la 19% în ceea ce înseamnă intenţia de vot – percepţia pozitivă/negativă a electoratului (persoane peste 18 ani intervievate) -, USR-Plus se situează la 12%, ceea ce reprezintă o prăbuşire majoră, iar PSD a crescut la 32%. Surpriză majoră o reprezintă AUR, care a crescut la 18% şi se afla „în coasta” liberalilor. Interesantă e şi creşterea UDMR la 7%. Restul până la 12% îl reprezintă cei indecişi.

Un indicator mai neobişnuit al sondajului a fost încrederea în guvern şi în partidele de la guvernare care e de 31%, faţă de încrederea în partidele de opoziţie de 38%. De remarcat că opinia publică nu are încredere nici în putere nici în opoziţie, populaţia fiind împărţită, niciuna dintre părţi neavând o cotă de peste 50%, ceea ce arata că lucrurile nu evoluează cu sprijinul electoratului.

În ceea ce priveşte încrederea în personajele politice: Klaus Iohannis scade la 28%, Ludovic Orban ajunge la 18%, Florin Cîțu însă creşte la 26% pe fondul pandemiei şi în ciuda măsurilor de restricţie, Dan Bârna scade la 13%, Dacian Ciolos la 9%, George Simion e la 14%, în schimb Diana Șoșoaca ajunge la 23%, la fel în creştere, faţă de scorul partidului, este şi Kelemen Hunor cu 10%. Marcel Ciolacu nu are nici el, în mod bizar faţă de scorul partidului, o prea mare încredere la electorat, fiind cotat la 22%.

Au mai fost „încercate” la încredere şi câteva personaje politice cu mare notorietate care nu se afla printre partidele parlamentare, sau se afla în eşalonul doi al liderilor politici. Astfel, Traian Băsescu are 26%, Cristian Diaconescu – 24%, Rareş Bogdan – 27%, Victor Ponta – 12%, Calin Popescu Tariceanu – 11%, Mihai Tudose – 19%, Sorin Grindeanu – 16% etc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milano, tânără de 19 ani, salvată de un român, a pus pe fugă un bărbat ce încercase să o violeze pe fată

Număr uriaș de morți în Italia astăzi, din nou peste 600, ca în luna ianuarie