in

Sărmăluțe, ciorbă de perișoare și ”poale-n brâu” la Comisia Europeană, de Ziua Națională a României

Ziua Naţională a României se sărbătoreşte în avans, joi, la sediul Comisiei Europene, unde se vor servi produse tradiţionale româneşti, precum sărmăluţe, ciorbă de perişoare, salată de vinete, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE la Bucureşti, citat de Mediafax.

La prânz, în Piazza Berlaymont din sediul central al Comisiei Europene, se vor servi „produse tradiţionale româneşti – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti”, se arată în comunicat.

Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include, în premieră, salată de vinete şi salată de boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluţe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României se va încheia cu o recepţie oferită de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi cu un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Orchestrei Filarmonice din Londra. La o vioară Stradivarius din anul 1709, Tudorache va interpreta opere de George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar şi de J.S. Bach şi Francesco Tarrega.

„Mă bucur că putem împărtăşi cu colegii de la Bruxelles savoarea României. Ziua Naţională este un prilej de a ne simţi mai aproape, mai uniţi, mai români şi, în acelaşi timp, mai europeni şi, de ce nu, este un prilej şi pentru Europa sa simtă un pic româneşte„, a declarat Dacian Cioloş.

Evenimentele sunt organizate sub patronajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerșetorii români vor fi expulzați din Anglia

Roma, tatăl și-a atacat fiul cu toporul: „Ești un hoț”