in

Cerșetorii români vor fi expulzați din Anglia

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunţat o reducere drastică a „turismului pentru beneficii”, spunând că imigranţii UE nu vor mai putea să aibă pretenţii la sprijin din partea plătitorilor de taxe pe termen nelimitat, scrie BBC News, citat de HotNews.ro.

Cameron a declarat că britanicii sunt „profund îngrijoraţi” de nivelurile de migraţie din Bulgaria şi România, pentru care se vor ridica restricţiile pe piaţa muncii începând cu 2014.

El a pus sub semnul întrebării şi principiul libertăţii de circulaţie în cadrul UE, precizând că acest drept nu poate fi „necondiţionat”.

Sondaj Daily Mail: opt din zece britanici nu vor să trăiască alături de români

Ce schimbări a anunţat Cameron:

  • Noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni.
  • Plăţile vor fi sistate după şase luni, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă „reală” de a se angaja
  • „Testul pentru locuinţa” obişnuit, pentru a se stabili eligibilitatea pentru beneficii, va fi înăsprit şi va fi introdus un prag minim pentru venituri
  • Cei care nu îşi caută de muncă vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce mai devreme de 12 luni (aici fiind incluşi cei care cerşesc)
  • Amenzile pentru angajatorii care nu plătesc salariul minim vor creşte de patru ori.

Într-un articol din Financial Times, premierul a declarat că guvernul laburist a făcut o „greşeală momunentala” când nu a restricţionat accesul pe piaţa muncii din Regatul Unit, atunci când Polonia şi alte 9 ţări au aderat la UE în 2004.

„Schimbăm regulile astfel încât nimeni care vine în ţara aceasta să nu se aştepte să primească ajutoare fără să aibă un loc de muncă imediat”, a spus el.

Liberal-democratii au declarat că schimbările „de bun simţ” vor „restaura încrederea” în sistemul de imigrare şi va asigura că „dreptul la muncă nu presupune în mod automat dreptul la a cere”.

„Alte ţări din UE au politici similare şi iau în considerare să meargă şi mai departe”, a declarat vicepremierul Nick Clegg.

MigrationWatch a anunţat că se aşteaptă ca 50.000 de românia şi bulgari să vină în Marea Britanie în fiecare din următorii 5 ani, însă ambasadorul bulgar a spus că după părerea lui cifră va fi mult mai mică, prognozând un nivel de circa 8.000.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii şi nepoţii lui Michael Jackson, concert caritabil în favoarea copiilor săraci di deşertul Chalbi-Kenya

Sărmăluțe, ciorbă de perișoare și ”poale-n brâu” la Comisia Europeană, de Ziua Națională a României