Menu
in

Stabilit în România, italian agresat și scos în drum de iubita româncă, de frica ei a cerut protecția legii

Un italian a aflat pe propria piele cât de aprige sunt moldovencele. După o relaţie amoroasă în Italia, bărbatul a ajuns la Iaşi, locuind în casa donată de femeie. Criza economică provocată de pandemia de coronavirus a stricat însă relaţia dintre cei doi. Aceasta a ajuns în faţa judecătorilor, italianul cerând protecţia legii, scrie ziaruldeiasi.ro.

Tot necazul celor doi, care aveau împreună în Bârnova o avere frumuşică, a început după ce Ana l-a pălmuit pe Claudio.

Italia, româncă bătută fără milă, se afla la cumpărături într-un supermarket. ”A leșinat după al doilea pumn și nu-și mai amintește nimic”

Claudio A. şi Ana S. au reprezentat un cuplu până în urmă cu o lună, cei doi locuind împreună, în cea mai mare parte a timpului, în Italia.

În 2019, femeia i-a donat italianului un apartament situat la etajul unei vile din Bârnova, împreună cu dreptul de coproprietate asupra a 50% din imobil, dar şi asupra a două suprafeţe de teren, totalizând 500 mp. Recent, cei doi s-au stabilit în România.

Cum însă afacerile din Italia ale lui Claudio A. nu au mai mers, între cei doi au apărut discuţii referitoare la contribuţia fiecăruia la cheltuielile comune. Certurile au devenit tot mai dese, culminând pe 23 iulie, când bărbatul a chemat poliţia în urma unui incident violent, în cursul căruia fusese pălmuit de femeie.

În aceeaşi zi, Ana S. a chemat un electrician, decuplând instalaţia electrică ce deservea apartamentul de la etaj. Italianul s-a adresat instanţei, cerând emiterea unui ordin de protecţie prin care femeia să fie obligată să păstreze o distanţă de minim 5 metri de el şi să-i permită, totodată, folosirea spaţiilor comune ale casei.

Judecătorii au constatat că în esenţă italianul este o victimă, dar solicitarea sa nu respectă condiţiile legii. „Este mai presus de orice îndoială că pârâta are un comportament nepotrivit la adresa fostului său partener, că foloseşte un limbaj trivial şi că urmăreşte, în esenţă, să desfiinţeze într-un fel sau altul contractul de donaţie încheiat la data de 2019.

Cu toate acestea, instanţa nu poate reţine că reclamantul s-ar afla într-o stare de pericol, că ar fi într-un stres permanent. De asemenea, reclamantul nu a reuşit să facă dovada nici a stării de ebrietate în care se presupune că s-ar fi aflat pârâta, din înscrisurile depuse la dosar de Secţia de Poliţie a comunei Bârnova nereieşind această situaţie de fapt”, au precizat judecătorii.

Cu alte cuvinte, nu exista o stare de pericol iminent, care să justifice emiterea unui ordin de protecţie. „Ordinul de protecţie nu a fost instituit de legiuitor pentru ca o persoană să «fie lăsată în pace» de o alta, ci pentru a preveni sau a înlătura o veritabilă stare de pericol, pentru a pune la adăpost victima unei violenţe domestice de abuzurile exercitate asupra sa de un alt membru de familie”au conchis magistraţii, decizând respingerea cererii. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 23 In medie: 3.3]
Exit mobile version