in

Groapă de gunoi pentru italieni. 100 de tone de deşeuri, descărcate în România

România, groapă de gunoi pentru străini. Mai multe tiruri cu deșeuri provenite din Italia au fost descărcate ilegal în Lugoj. Autoritățile au fost întocmit dosar penal şi au trimis gunoiul înapoi, scrie news.ro.

„Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj s-au deplasat de urgenţă la faţa locului împreună cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, procurorul de serviciu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean de Mediu Timiş.

Italia se confruntă cu o altă problemă: munţi de deşeuri medicale potenţial CONTAMINATE. ”În unele săptămâni, volumul lor s-a triplat”

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că platforma ar fi deţinută de către o societate comercială, care la data de 01.10.2021 ar fi încheiat un contract de închiriere cu o altă societate comercială, cu sediul în municipiul Oradea, judeţul Bihor”, transmite IPJ Timiş, într-un comunicat de presă, marţi seara. Cele cinci TIR-uri conduse de şoferi din Polonia şi Ucraina ar fi intrat în România pornind din Italia. Maşinile erau încărcate cu deşeuri mixte şi ar fi avut ca destinaţie pentru descărcare imobilul din Lugoj, situat pe strada Herendeştiului. 

„Cantitatea de 111.580 kg de deşeuri şi cele 5 semiremorci au fost indisponibilizate, deşeurile urmând a fi returnate exportatorului”, arată IPJ Timiş. 

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de „eliminarea deşeurilor care au făcut obiectul transferului, în spaţii neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale” şi „exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Eugen Serbanescu acuzat de DNA

DNA, prins cu un prejudiciu inventat, în dosarul contra lui Eugen Șerbănescu

Oferă-le celor dragi oportunitatea de a câștiga o experiență de raliu