in

Italia se confruntă cu o altă problemă: munţi de deşeuri medicale potenţial CONTAMINATE. ”În unele săptămâni, volumul lor s-a triplat”

Spitalele italiene aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirusului se confruntă cu munţi de deşeuri medicale potenţial contaminate, cum este cazul la Cremona, în Lombardia (nord), unde cantitatea lor s-a dublat în decurs de o lună, relatează marţi France Presse.

„În raport cu perioada dinaintea pandemiei, cantitatea de deşeuri speciale potenţial infectate s-a dublat, chiar triplat. În unele săptămâni, volumul lor s-a triplat. În medie, el s-a dublat”, explică Maria Rosaria Vino, responsabilă pentru controlul gestionării deşeurilor la spitalul din Cremona, oraş situat la sud-est de Milano.

„Am cerut societăţii care elimină deşeurile să-şi intensifice ridicările şi nu am avut nicio problemă”, şi-a exprimat ea totuşi satisfacţia.

Conducerea spitalului i-a făcut pe angajaţii săi să urmeze o instruire rapidă în gestionarea deşeurilor periculoase, cerând fiecăruia să poarte măşti, mănuşi, ochelari şi combinezoane de protecţie.

„Riscul a crescut pentru că noi manipulăm deşeuri potenţial infectate şi colectăm deşeuri care provin de la servicii, dar nu ştim exact de unde. Ne-am luat toate precauţiile posibile”, a subliniat Luciano Masseroni, un operator tehnic pentru gestionarea deşeurilor.

„Operatorii care se ocupă de eliminarea deşeurilor nu se confruntă cu un risc diferit de cel care exista înaintea pandemiei. Dar noi i-am instruit cum să poarte şi să îndepărteze mijloacele de protecţie, afirmă Lorenzo Cammelli, director medical al spitalului.

În fiecare serviciu a fost amenajată o sală pentru stocarea acestui tip de deşeuri, unde personalul poate rămâne maximum două ore. Ele sunt adeseori evacuate cu un elevator şi printr-o trecere dedicată exclusiv acestei utilizări în subsolul spitalului, de unde sunt transferate spre un depozit exterior.

Aceste deşeuri sunt acolo supuse unui test de radioactivitate şi pot rămâne acolo maximum cinci zile. Apoi, o societate externă le transferă şi le elimină în altă parte. „Operatorii de transporturi găsesc containerul cu deşeuri deja închis. Nu există riscuri suplimentare pentru aceştia”, asigură Lorenzo Cammelli.

Lombardia este regiunea italiană cea mai afectată de noul coronavirus, cu 13.500 de morţi, adică jumătate din bilanţul naţional.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Rimini, a sechestrat o femeie, apoi a bătut-o și a agresat-o, riscă mulți ani de închisoare

seceta face ravagii

Seceta face ravagii în România: «Riscăm o criză alimentară ca cea din 1947, cunoscută ca foametea din ’47»