in

Refugiații ucraineni prinși cu 2,5 milioane de dolari nedeclarați, la intrarea în România, au decis să plece

Refugiați ucraineni prinși cu milioane de dolari nedeclarați: Soții ucrainenii care au încercat să intre în România cu peste 2,5 milioane de dolari nedeclarați, în bani si bijuterii, au refuzat să rămână în România și au plecat în Republica Moldova.

Refugiați ucraineni prinși cu milioane de dolari nedeclarați

Poliția de Frontieră Română a depistat, la controlul de frontieră, doi soți din Ucraina care aveau asupra lor sume în euro și dolari nedeclarate.

Sâmbătă, 12 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina.

La verificarea mașinii, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri: 9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate, pentru un total de 2,5 milioane de dolari.

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind sechestrate.

Au decis să se întoarcă în Republica Moldova

Dupã câteva ore petrecute în Vama Albița, în fata anchetatorilor, cei doi ucraineni au decis să se întoarcă în Republica Moldova, de unde veniseră, scrie Vremea Nouă.

Cercetãrile sunt fãcute de cãtre procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, cu cei doi în stare de libertate. Curios este faptul cã, în loc sã rãmânã în tarã pentru a-si rezolva problemele si a-si recupera banii, cei doi ucraineni au decis sã se întoarcã în Republica Moldova.

Si asta în conditiile în care vamesii au confiscat, de la cei doi, 1.6 milioane de dolari, 50.000 de euro si bijuterii de aproximativ 1 milion de dolari, majoritate ceasuri.

Mulți au trecut cu sute de mii de euro

Pentru autoritãtile române, transportul nedeclarat a ridicat semne de întrebare, mai ales cã mai multi conationali ai celor doi au trecut frontiera cu bani dar au declarat sumele vamesilor si au trecut fãrã probleme.

În acest caz, cei doi ucraineni nu au putut demonstra provenienta banilor sau nu au cunoscut legislatia din România si si-au încercat norocul cu bani ascunsi prin bagaje.

Autoritãtile române au deschis o anchetã în acest caz pentru a se lãmuri de ce cei doi ucraineni au încercat sã introducã, ilicit, banii în tara noastrã si unde voiau sã ajungã cu ei.

De asemenea, conform unor surse, este luatã în calcul varianta traficantilor de tigãri care au încercat spãlarea banilor sau chiar a terorismului.

Război în Ucraina, animalele de companie suferă la fel ca stăpânii lor. „Sunt membri ai familiei”

“Nu sunt singurii ucraineni care au trecut frontiera cu sume mari de bani asupra lor. Au fost cazuri, nu numai în Vama Albita, cu persoane care aveau sute de mii de euro asupra lor. De fiecare datã au declarat banii avuti asupra lor si nu s-a întâmplat nimic.

În cazul celor doi, banii au fost confiscati de cãtre vamesi si notate seriile.

A fost deschisã o anchetã, lucrurile se vor lãmuri. Vor rãmâne fãrã bani si vor fi trasi la rãspundere dacã banii provin din traficul de tigãri ori alte activitãti ilegale sau persoana sau persoanele prinse cu bani asupra lor sunt altcineva decât au spus”, spun surse din politia de frontierã.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
copii ucraineni scoala italia

Moment emoționant! Elevii unei școli din Napoli i-au primit pe doi copii ucraineni cu urale și aplauze VIDEO

guardia finanza roman confidcat averea

Patron român în Italia, sechestru pe toată averea, valoare totală de 2,7 milioane de euro