in

Patron român în Italia, sechestru pe toată averea, valoare totală de 2,7 milioane de euro

Un patron român al unei firme din Italia are sechestru preventiv pe toată averea și pe bunurile firmei, valoarea totală fiind de 2,7 milioane de euro, scrie cotidianul Il Giorno, citat de Libertatea.

Alexandru Hojda, un antreprenor român de 37 de ani, cu domiciliul în Sesto San Giovanni, reprezentant legal al Edilalex, companie de construcții cu sediul în Cologno Monzese, e acuzat de înșelăciune în formă continuată.

Italia, român condamnat la 24 de ani de închisoare, și-a ucis partenera de 40 de ani, de origine slovacă

Patron român în Italia, sechestru pe toată averea

Ancheta a început în urma unui control de rutină legat de munca la negru, pe șantier din Beregazzo con Figliaro, unde s-a verificat dacă muncitorii, care erau tot români, au contracte legale.

A reieșit astfel că societatea ar fi angajat, din 2015 până în 2021, circa 75 de lucrători, încadrați ca lucrători subordonați, dar detașați temporar de o societate românească, cu respectarea unei legi specifice din 2016 care reglementează detașarea transnațională a lucrătorilor.

În acest caz, muncitorii, care au fost declarați detașați de o firmă românească, locuiau în Italia, împreună cu familiile lor, de mulți ani.

În plus, unii dintre ei, în ciuda faptului că își primeau salariul în mod regulat, reușiseră să solicite și să obțină venituri de cetățenie: pentru că, declarând raportul de muncă exclusiv autorităților române, în Italia erau șomeri.

Verificările efectuate de fiscul italian, Guardia di Finanza, au condus, așadar, la ipoteza că alegerea antreprenorială de a angaja personal angajat oficial de o firmă românească a avut ca scop evaziunea de la contribuții și asigurări sociale, acestea fiind supuse unor cote mult mai mici decât cele italiene.

Potrivit anchetatorilor, relațiile cu firma din România, care s-a dovedit a fi complet inexistentă, ar fi fost gestionate chiar de Hojda, într-un birou de acasă.

Judecătorul de instrucție din Monza a dispus acum sechestrarea pretinsului prejudiciu cauzat statului italian, calculat la două milioane și 748 de mii de euro.

În acest moment au fost sechestrate sume în numerar de aproximativ 830.000 de euro, găsiți în locuința românului, și o casă în Sesto San Giovanni în valoare de peste 600.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 4.2]

Refugiații ucraineni prinși cu 2,5 milioane de dolari nedeclarați, la intrarea în România, au decis să plece

Armata italiană în alertă: „Limitați concediile, gata de acțiune 100%”