in

Un italian şi trei români au încercat să fraudeze o bancă de 5 milioane de euro

Ieri, 22 decembrie, poliţiştii români au arestat un italian şi trei români, prinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să ridice suma de 5 milioane de euro de la o bancă.

Potrivit Mediafax, cei patru au fost ridicaţi  şi audiaţi de DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), fiind cercetaţi pentru fraudarea unor bănci din Uniunea Europeană. Pentru prinderea lor anchetatorii au colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

Cei patru sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

"George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană", precizează DIICOT.

Membrii grupării identificau bănci din diverse state europene şi utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de bani.

În această modalitate, învinuiţii au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.

Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

Joi, învinuiţii au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încasau în această manieră suma de 5.000.000 euro.

Procurorii DIICOT au colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, suportul tehnic şi informativ fiind t asigurat de către DOS şi SRI.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Realizările unui inginer român în Italia

Italienii, de acord cu principiul „ius soli” şi cu dreptul de vot al imigranţilor