in

O treime dintre români cred că este normal ca un copil să consume alcool. Explicaţie: «Îl ajută să devină consumator responsabil pe viitor»

35% dintre români cred că este normal ca un copil să consume alcool în cantități mici, arată un studiu realizat în România, Cehia și Ungaria de cel mai mare producător și distribuitor de băuturi alcoolice din lume.

Cum explică: îi ajută să devină consumatori mai responsabili pe viitor. În realitate, însă, copiii și adolescenții nu ar trebui să bea niciodată alcool, pentru că are efecte negative asupra dezvoltării creierului și crește riscul de boli mintale.

Un studiu realizat de Agenția Națională Antidrog în școlile din România și citat de Diageo arătă însă că procentul de elevi care consumă alcool este unul îngrijorător: 82% dintre ei au recunoscut că fac acest lucru, iar 7% dintre ei au suferit și intoxicații.

Vârsta medie la care tinerii români încep să consume alcool este de 13 ani.

Aproape 60% dintre români consideră că dețin cunoștințe bune sau chiar excelente referitoare la consumul de alcool, însă numai 2,5% dintre aceștia au reușit să ofere toate răspunsurile corecte.

Două treimi dintre respondenții din cele trei țări sunt absolut convinși că amestecarea mai multor tipuri de alcool te face să resimți mai rapid efectele acestuia. Numai că aceasta este greșită, susține Diageo. Efectul asupra organismului este determinat de cantitatea consumată, nu de tipul de alcool.

Majoritatea respondenților nu au știut de cât timp are nevoie ficatul pentru a procesa o măsură de băuturi alcoolice – adică 20 ml de băuturi spirtoase, un pahar de bere sau 100 ml de vin. Numai 14% dintre români, 26% dintre cehi și 27% dintre maghiari au ales răspunsul corect – ficatul poate metaboliza aceasta cantitate în aproximativ o oră.

Femeile și bărbații nu resimt în mod egal efectele alcoolului, pentru că femeile au o cantitate mai mică de enzime care ajută ficatul să metabolizeze alcoolul. În plus, un pahar de vin de 200 de ml are 200 de calorii, iar o bere de 330 ml are 150.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești îngrijorătoare de la Istat: în Italia 5,6 milioane de persoane în sărăcie absolută, nordul țării cel mai afectat

italia optimi EURO1

Italia este prima echipă calificată în optimi la EURO! 29 de meciuri consecutive fără înfrângere