in

Când va fi disponibil vaccinul pentru copiii între 5-11 ani? Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Pe fondul infectării tot mai multor copii şi a unor cazuri mult mai grave, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, anunţă când va fi disponibil vaccinul pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Serul este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.

Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane, confotm Digi24.

Obiectiv atins! Italia, rată uriaşă de vaccinare de 80%. „NU este suficient”

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Medicul a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

„Pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze”, a precizat Valeriu Gheorghiţă. „Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a adăugat medicul.

Pfizer și BioNTech au anunțat săptămâna trecută că au solicitat autorității de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgență pentru utilizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 23 de ani, ucis într-un accident la Caerano (Treviso)

badante green pass

Ce le așteaptă pe badante din 15 octombrie: „Dacă n-are Green Pass, O DAU AFARĂ”