in

Victor Ponta: ”Dacă scădem TVA la pâine, creştem accizele la produsele de lux, iahturi, ceasuri şi la alcool”

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară că în Acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu se face referire la măriri de taxe şi impozite în România, singurele majorări fiind pentru accizele la alcool şi produse de lux ca şi compensare la scăderea TVA la pâine şi plata contribuţiilor la asigurările de sănătate pentru cei care au şi salarii dar încasează şi chirii.

„Nu există în noul Acord nicio referire legată de creşteri concrete de taxe şi impozite cu două excepţii pe care mi le asum şi le susţin. Prima, dacă scădem TVA la pâine, creştem accizele la produsele de lux, iahturi, ceasuri şi la alcool, iar liberalii nu au nicio problemă cu asta. A fost o măsură a USL susţinută şi de liberali şi de PC, să reducem TVA la pâine şi e un preţ corect pe care mi-l asum. Cred că am făcut bine. Al doilea lucru vine de la Comisia Europeană şi FMI. Acestea au intervenit după ce am redus contribuţiile de asigurări la sănătate la pensiile sub 740 de lei.”

”Anul trecut Boc şi Băsescu i-a pus pe pensionari să plătească asigurări pentru toată suma, iar noi am venit şi am promis să dăm înapoi. Comisia Europeană a spus că pentru toate veniturile, în toată Europa se plătesc contribuţii de sănătate. Am spus că de la 1 ianuarie 2014 pentru cei care au chirii şi au şi salariu, pentru că cei care au doar chirii fără salariu plăteau şi acum contribuţii de asigurări de sănătate, cei care au şi una şi alta plătesc acei 5,5% la sănătate din chirie. Asta este tot, nu există nimic altceva. Nu există nimic legat de drepturile de autor, nu am discutat aşa ceva”, a spus premierul la România TV, citat de Agerpres.

El a adăugat că Acordul cu FMI nu pleacă mai departe decât dacă scrisoarea este semnată de către guvernatorul Băncii Naţionale, ministrul de Finanţe, premier şi membrii Guvernului şi de preşedintele ţării. „Dacă cineva este nemulţumit eu pe 10 septembrie mă prezint în Parlament cu scrisoarea. Preşedintele Băsescu dacă este nemulţumit poate să nu o semneze dar va semna, nu vă faceţi nicio grijă. E ca la CFR Marfă, eu i-o pun în braţe, domnul Băsescu, nu sunteţi de acord cu CFR marfă spuneţi, scrieţi! Acolo m-am lămurit, nu are nimic. Cu FMI, la fel. Eu vă garantez că o să semneze”, a mai spus Ponta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moare după naștere la Imperia, medici anchetați pentru omor din culpă

Tom Jones revine în România pe 1 noiembrie